KATEGORIZACIJA NASTANITVENIH OBRATOV

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
NADZOR in PRISTOJNOSTI
Advertisements

DELOVNO PRAVO disciplinska in odškodninska odgovornost
Milivoj DOLŠČAK GLAVNI INŠPEKTOR
VARSTVO PRED UTOPITVAMI Posvet - seminar
ZA VEČJO VARNOST NA GRADBIŠČIH
POSVET VODSTEV GASILSLIH DRUŠTEV
Pravilnik o načinu in postopku preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij Ljubljana, Darja Čot Ministrstvo za delo, družino.
namestnica varuhinje človekovih pravic
IZBOLJŠANJE PROCESA PRODAJE S POVEČANO OSREDOTOČENOSTJO NA ODJEMALCE
Sindikat in svet delavcev z roko v roki
Priznavanje tujega formalnega izobraževanja na Univerzi v Ljubljani
3. javni razpis za podukrep 4
2. javni razpis za podukrep 4
Posvetovanje ZBDS, Bled, 2007
Javni razpis Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija Januar 2012 blllla 01/24/08.
Predstavitev področja: ZNANSTVENE MONOGRAFIJE
Načrt vrednotenja za OP ROPI in OP RR za obdobje
Interdisciplinarni doktorski študijski program VARSTVO OKOLJA
ZADRŽANJE PRAVICE DO ZDRAVSTVENIH STORITEV IN
Davek na dodano vrednost
Priporočila za področje ZP
Konferenca, 19. oktober 2006 UČINKOVITO UPRAVLJANJE Z JAVNIMI SREDSTVI
_____________________________________ Ministrstvo za obrambo
VPIS 2015/2016.
VPIS.
2. javni razpis pri podukrepu 6
Vrh malega gospodarstva Zdravko Počivalšek MINISTER Ljubljana, 12. 5
mag. Mojca Kunšek, direktorica
Postopek prodaje vozila
Andreja Ahčin, ravnateljica SŠ na BC Naklo
NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI
ZA VPIS UČENCEV V SREDNJE ŠOLE
Konferenca, 19. oktober 2006 UČINKOVITO UPRAVLJANJE Z JAVNIMI SREDSTVI
Prenos znanja in dejavnosti informiranja
Predstavitev Zakona o socialnem podjetništvu Tadej Slapnik poslanec Državnega zbora Republike Slovenije.
Potenciali slovenske industrije
(ABC informacije + spletne strani)
Petra Štuhec dipl.inž.agr.ek
5. dnevi mediacij 2013 SEKCIJA 4: MEDIACIJA V ZDRAVSTVU
BLAGO.
RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE
Predstavitev 2. javnega razpisa
Nacionalni strateški referenčni okvir
OSNOVE ZA IZVAJANJE TEČAJA / IZPITA
UKREPI IN NORMATIVI ZA VARSTVO PRI DELU
Izhodišča za razpravo o spremembah uslužbenske zakonodaje
Podzakonski akti Blatnik, Kosi.
Upravljanje knjižnic - UK 12
FRANŠIZING IN DELOVNA RAZMERJA
Dr. Samo Rugelj 21. maj, 2014 NEKAJ PREMISLEKOV O VREDNOTENJU KAKOVOSTI KNJIG ZA ODRASLE NA SLOVENSKEM dr. Samo Rugelj 21. maj,
Direktorat za upravne procese BOLJŠA ZAKONODAJA
PREVERJANJE IN POTRJEVANJE NACIONALNIH POKLICNIH KVALIFIKACIJ
Agencija za trg vrednostnih papirjev
Slovensko združenje za požarno varstvo
Spodbude za omilitev podnebnih sprememb
Splošna matura 2019.
Predstavitev 2. javnega razpisa
Varnost in zdravje pri delu za delavce vseh generacij
Erasmus+ za študente Študentske izmenjave za namen študija ali prakse
Statistični sosvet za statistiko energetike
OBLIKOVANJE CEN STORITEV OBVEZNIH OBČINSKIH GJS VARSTVA OKOLJA Postopek izdaje pozitivnih strokovnih mnenj mag. Franc Lenarčič Januar 2010.
NOV PRISTOP NA PODROČJU KAKOVOSTI ZRAKA
Predstavitev sprememb in dopolnitev KPVIZ Ur.l. RS, št. 45/2017
Statistični sosvet za statistiko energetike
ŠTIPENDIJE za študij v tujini
5. Javni razpis za podukrep 4
4. J A V N I P O Z I V za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe na problemskem.
Krepitev trženja blagovnih znamk na tujih trgih prek showroomov
Načrt vrednotenja za OP razvoja človeških virov za obdobje
Kako pripraviti javno prireditev
Zapis predstavitve:

KATEGORIZACIJA NASTANITVENIH OBRATOV Predstavitev seminarske naloge

1. Pravna podlaga 11. člen Zakona o gostinstvu (Ur. List RS, št. 4/2006-ZGos-UPB 1), Pravilnik o merilih in načinu kategorizacije nastanitvenih obratov in marin (Ur. List RS št. 29/97, 51/98 in 64/05).

OBVEZNI DEL KATEGORIZACIJE NASTANITVENEGA OBRATA Nekaj členov: OBVEZNI DEL KATEGORIZACIJE NASTANITVENEGA OBRATA 7. člen Na podlagi ocene o minimalnih pogojih opremljenosti in minimalnih storitvah po posameznih kategorijah se nastanitveni obrat razvrsti v kategorijo z eno, dvema, tremi, štirimi ali petimi zvezdicami.

POSTOPEK KATEGORIZACIJE 12. Člen Postopek za izdajo odločbe o kategoriji nastanitvenega obrata vodi v skladu z 11. členom zakona o gostinstvu za gostinstvo pristojna enota upravne enote.

NEOBVEZNI DEL KATEGORIZACIJE NASTANITVENEGA OBRATA Znak kakovosti 16. člen Znak kakovosti se dodeli kategoriziranemu nastanitvenemu obratu, ki ima tri, štiri ali pet zvezdic (standardni, udobni ali zelo udobni nastanitveni obrat) ali kak drug kategorizacijski simbol.

2. ZNAK SPECIALIZACIJE 20. člen Znak specializacije se dodeli kategoriziranemu nastanitvenemu obratu, ki ima najmanj dve zvezdici ali kak drug kategorizacijski simbol.

V. POSTOPEK OCENJEVANJA 26. člen (1) Znak specializacije velja tri leta. VI. PREVERJANJE OCENJENE KATEGORIZACIJE 29. člen (2) Če nastanitveni obrat kakovostnih norm ter zahtevane opremljenosti in storitev za specializacijo ne izpolnjuje, se mu znak kakovosti oziroma znak specializacije odvzame.

VII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE 31. člen (1) Obstoječi nastanitveni obrati se morajo najkasneje v enem letu po uveljavitvi tega pravilnika prilagoditi določbam tega pravilnika, ki se nanašajo na minimalno opremo, naprave in storitve.

POSTOPEK Z VLOGO Vlogo lahko poda: fizična oseba (kmetje, sobodajalci), samostojni podjetnik posameznik, pravne osebe, registrirane za opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih nastanitvenih obratih .

KAKO IN KJE PODATI VLOGO Vlogo lahko podamo pisno ali ustno: v sprejemni pisarni Upravne enote na oddelku za okolje, prostor kmetijstvo in gospodarstvo, jo pošljemo po pošti.

PRILOGE prijavni list ; kategorizacijski list, izpolnjen za ustrezno vrsto in za ustrezno kategorijo nastanitvenega obrata; oceno ocenjevalca z licenco; ocena komisije; odločba o izpolnjevanju pogojev za opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskem nastanitvenem obratu, pri sobodajalcih ali na kmetiji.

DOKAZILA potrdilo o vpisu v vpisnik podjetnikov posameznikov ali izpisek iz sodnega registra gospodarskih družb ali potrdilo o vpisu v register dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, potrdilo o vpisu v register sobodajalcev.

UVEDBA POSTOPKA IN PLAČILO UPRAVNE TAKSE postopek se uvede na zahtevo stranke, zaračuna se upravna taksa na podlagi tar. št. ¸1 (50 točk) 3,55 € in 3 (200 točk) 14,18 €, ZUT, stroški izvedencev.

Uradne ure: ponedeljek 8.00-12.00 in 13.00- 15.00 torek 8.00-12.00 in 13.00- 15.00 sreda 8.00-12.00 in 13.00- 17.00 petek 8.00-13.00

Ocena ocenjevalca z licenco: hotel, motel in penzion s štirimi ali petimi zvezdicami, apartma in gostišče s tremi ali štirimi zvezdicami, kmetija z nastanitvijo s tremi ali štirimi jabolki, kamp, prenočišče in prostori pri sobodajalcih s tremi zvezdicami, za znak kakovosti in specializacije.

POMEMBNO Za znak kakovosti se lahko poteguje obrat, ki ima 3, 4 ali 5 zvezdic oz. jabolk, za znak specializacije pa obrat, ki ima najmanj 2 zvezdici ali jabolki.

Primeri nastanitvenih obratov luksuzni hotel, zgodovinski hotel, igralniški hotel (kazino), športni hotel, fitness hotel, zdraviliški obrat, klubski nastanitveni obrat

poslovni nastanitveni obrat, kmetija z nastanitvijo, apartma, kamp, motel, penzion, prenočišče, gostišče, marina, sobe.

Luksuzni hotel Hotel mora imeti: starinsko pohištvo ali narejeno v starem slogu iz dragocenega lesa, pohištvo in oprema morajo biti priznane blagovne znamke in poznan tudi oblikovalec, talne, stenske in stropne obloge, visoko kakovostni zglajeni ometi,

marmor ali visokokakovostni kamen, parket in visokokakovostne lesene obloge, visokokakovostne tapete svetovno znanih blagovnih znamk, ploščice svetovno znanih proizvajalcev, okviri oken in vrat, star slog, iz dragocenih materialov (les, kovina, tekstil), dragocene slike priznanih slikarjev,

ostala oprema iz visokokakovostnih materialov in od priznanih svetovnih proizvajalcev, vrt, ki mora biti brezhibno in izvirno vzdrževan, opremljenost in storitve morajo biti zagotovljene v najmanj 80% sob in na vseh javnih prostorih.

MINIMALNE STORITVE sprejem na recepciji in coctail, servis iz porcelana, kozarci iz kristalnega stekla, jedilni pribor najvišje kakovosti, prenos prtljage od avtomobila do sobe in obratno,

restavracija (če je) nudi: izbor vin najmanj 30 vrst, šef strežbe sprejema naročila jedi, a la cart postrežba.