PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
Milivoj DOLŠČAK GLAVNI INŠPEKTOR
Advertisements

Odprti dostop do znanstvenih podatkov v Sloveniji
WELLNESS TURIZEM V OKVIRU ZDRAVILIŠKEGA TURIZMA
Sindikat in svet delavcev z roko v roki
ODLIČNE UNIVERZE SODELUJEJO Z OKOLJEM
3. javni razpis za podukrep 4
2. javni razpis za podukrep 4
Posvetovanje ZBDS, Bled, 2007
KOMUNALNO PODJETJE VELENJE 2012 / 2013
Javni razpis Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija Januar 2012 blllla 01/24/08.
Predstavitev področja: ZNANSTVENE MONOGRAFIJE
Načrt vrednotenja za OP ROPI in OP RR za obdobje
Predstavitev 3. javnega razpisa
FORUM NEVLADNIH ORGANIZACIJ
B22.
Različni pogledi na ukrepe za preprečevanje fluktuacije v organizaciji
Davek na dodano vrednost
Vrh malega gospodarstva Zdravko Počivalšek MINISTER Ljubljana, 12. 5
7 Projektni menedžment dr. Branko ŠKAFAR.
Predstavitev rezultatov Razvojnega programa SOČA 2013 (za Svet zavoda)
NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI
Konferenca, 19. oktober 2006 UČINKOVITO UPRAVLJANJE Z JAVNIMI SREDSTVI
Konferenca, 19. oktober 2006 UČINKOVITO UPRAVLJANJE Z JAVNIMI SREDSTVI
(ABC informacije + spletne strani)
IZTOK ČERNE IN MITJA STRMEC, GIMNAZIJA LITIJA
Petra Štuhec dipl.inž.agr.ek
Novinarska konferenca
Ukrep Vseživljenjsko učenje Podaktivnost
Osnove bibliotekarstva in organizacija knjižnic - 2
Fotografske impresije s poti iz Whistlerja v Squilax
PUPO Preventivni ukrepi za preprečevanje osipa
Ozaveščanje o Direktivi o okoljski odgovornosti v Sloveniji
PRIPRAVA DOKUMENTOV RAZVOJNEGA NAČRTOVANJA za obdobje
Izzivi podjetji pri črpanju nepovratnih srestev
Predstavitev 2. javnega razpisa
STAREJŠI V SLOVENIJI.
Nacionalni strateški referenčni okvir
EVROPA ZA DRŽAVLJANE LETO 2009 EVROPSKO LETO
ENERGETSKO POGODBENIŠTVO- finančni vir ali jamstvo za prihranke?
Izhodišča za razpravo o spremembah uslužbenske zakonodaje
Predstavitev projekta PPF II
Delavnica za izvajanje in poročanje
JR ŠIPK 2016–2020 Predstavitev in prijava
Upravljanje knjižnic - UK 12
NOVE OBLIKE SODELOVANJA V DOBI DIGITALNE TRANSFORMACIJE KMETIJSTVA
Dr. Samo Rugelj 21. maj, 2014 NEKAJ PREMISLEKOV O VREDNOTENJU KAKOVOSTI KNJIG ZA ODRASLE NA SLOVENSKEM dr. Samo Rugelj 21. maj,
Erasmus+ za študente Študentske izmenjave za namen študija ali prakse
DRŽAVNI SVET Ljubljana,
Direktorat za upravne procese BOLJŠA ZAKONODAJA
Postavitev šolske ustave in njena nadgradnja
PREVERJANJE IN POTRJEVANJE NACIONALNIH POKLICNIH KVALIFIKACIJ
IZBIRNI PREDMET V 7.,8. in 9. RAZREDU DEVETLETKE
Posvet „Kako bolje sodelovati v občini Cerknica“
Spodbude za omilitev podnebnih sprememb
Predstavitev 2. javnega razpisa
Avtomatizacija v industriji in gospodarstvu, Maribor
OBLIKOVANJE CEN STORITEV OBVEZNIH OBČINSKIH GJS VARSTVA OKOLJA Postopek izdaje pozitivnih strokovnih mnenj mag. Franc Lenarčič Januar 2010.
NOV PRISTOP NA PODROČJU KAKOVOSTI ZRAKA
Statistični sosvet za statistiko energetike
ŠTIPENDIJE za študij v tujini
Financiranje in proračun, evro
5. Javni razpis za podukrep 4
4. J A V N I P O Z I V za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe na problemskem.
Statistika raziskovalno-razvojne dejavnosti
Krepitev trženja blagovnih znamk na tujih trgih prek showroomov
Pripravila: Eva Romih (MOK, Pisarna za Evropska sredstva)
Usmeritve za prostorski razvoj Goriška razvojna regija
Delavnica Projekta Asistent Virtualni asistent za občine in društva
Načrt vrednotenja za OP razvoja človeških virov za obdobje
Kako pripraviti javno prireditev
Zapis predstavitve:

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019 KS BUKOVICA VOLČJA DRAGA OBČINA RENČE - VOGRSKO

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2018 Predlog osmih projektov je bil podan s strani KS v vrednosti 29.300 €, rezervirana sredstva v proračunu za KS Bukovica-Volčja Draga so bila v višini 15.821 € Zap. številka Ime projekta Kratek opis projekta Ocenjena vrednost 1 IGRALA ZA OTROKE PRI RIMSKODOBNEM VODNJAKU V BUKOVICI Predlaga se postavitev igral za otroke pri rimskodobnem vodnjaku v zaselku Britof 5.000 €   2 DRUŽABNI PROSTOR OB RIMSKODOBNEM VODNJAKU V BUKOVICI Predlaga se ureditev prostora ob rimskodobnem vodnjaku v zaselku Britof s postavitvijo ograje ter postavitve dveh kompletov betonske mize in klopi. 4.000 € 3 UREDITEV SPODNJIH PROSTOROV V KD BUKOVICA Predlaga se nakup šanka za ureditev kletnih prostorov v Kulturnem domu Bukovica. 4.800 € 4 UREDITEV PROSTORA ZA VADBO PEVSKEGA ZBORA KLASJE Predlaga se nakup klime za ureditev prostora, kjer vadi pevski zbor Klasje. 1.100 € 5 OTROŠKO IGRIŠČE PRI POŠ BUKOVICA Predlaga se ureditev otroškega igrišča pri podružnični šoli Bukovica – nabava mivke. 1.500 € 6 POVEZOVALNA POT Predlaga se odkup poti od Šampionke do Lakenessa za ureditev povezovalne poti. 7 UREDITEV BREŽIN PRI MINI JEZERU-LAKENESS Predlaga se poglobitev in ureditev brežin pri mini jezeru na Lakenessu. 4.900 € 8 DRUŽABNI PROSTOR OB MINI JEZERU-LAKENESS Predlaga se ureditev družabnega prostora ob mini jezeru na Lakenessu, s postavitvijo dveh kompletov betonskih miz in klopi ter prostor za žar. 3.200 €

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2018 Glasovanja se je udeležilo 5% vseh krajank in krajanov Izglasovani projekti v skupni vrednosti 13.800 € Zap. št. Ime projekta Kratek opis projekta Točke 1 IGRALA ZA OTROKE PRI RIMSKODOBNEM VODNJAKU V BUKOVICI Predlaga se postavitev igral za otroke pri rimskodobnem vodnjaku v zaselku Britof 73 2 DRUŽABNI PROSTOR OB RIMSKODOBNEM VODNJAKU V BUKOVICI   Predlaga se ureditev prostora ob rimskodobnem vodnjaku v zaselku Britof s postavitvijo ograje ter postavitve dveh kompletov betonske mize in klopi. 44 3 UREDITEV SPODNJIH PROSTOROV V KD BUKOVICA Predlaga se nakup šanka za ureditev kletnih prostorov v Kulturnem domu Bukovica. 51

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019 Projekte predlagate krajani in glasujete o potrjenih predlogih Na razpolago je 15.800 €, projekti so lahko v vrednosti med 1.000 € in 5.000 € (z vključenim DDV-jem) Oddaja projektnih predlogov je možna: do vključno 12. 10. 2018 do polnoči prispeti po elektronski pošti na naslov info@rence-vogrsko.si ali do vključno 12. 10. 2018 biti oddani na pošti in poslani na naslov Občina Renče-Vogrsko, Bukovica 43, 5293 Volčja Draga ali do vključno 12. 10. 2018 do 13. ure dostavljeni osebno na Občino.

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019 MERILA ZA UPRAVIČENOST PREDLOGOV PROJEKTOV Prispeva k uresničevanju javnega interesa na območju Občine Renče – Vogrsko Prispeva k dvigu kakovosti bivanja v lokalnem okolju Izvedba mora biti v pristojnosti Občine oz. KS Je skladen z vsaj eno od naslednjih nalog občine: Prispeva k skrbi za varstvo okolja (npr: zraka, tal, vodnih virov, virov pitne vode, odlaganje odpadkov-koši za smeti); Ustvarja pogoje za gospodarski razvoj občine; Ustvarja pogoje za pospeševanje kulturne dejavnosti; Ustvarja pogoje za razvoj športa in rekreacije: posodobitve obstoječih igrišč za šport in rekreacijo ter otroških igrišč; Prispeva k urejenosti vasi in naselij: izgradnja in urejanje trgov, zelenic, parkov in vaških zidov ter drugih javnih površin.

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019 MERILA ZA UPRAVIČENOST PREDLOGOV PROJEKTOV Izveden bo na območju Občine oz. posamezne KS in na nepremičninah v lasti Občine Renče-Vogrsko ali KS Ni uvrščen v načrt občinskih vlaganj po KS in ne ustreza pogojem za nepovratna finančna sredstva, ki jih predlagatelji lahko pridobijo iz razpisov s strani Občine Renče - Vogrsko Je finančno ovrednoten med 1.000 in 5.000 EUR z DDV. Predlagatelj projektnih predlogov je lahko posamezni občan/občanka ali skupina občank/občanov s stalnim ali začasnim bivališčem v Občini Renče – Vogrsko oz. posamezni KS, do dne oddaje pobude dopolni 15 let. Predlagatelj v projektnem predlogu, ki ga predlaga, ne sme nastopati kot izvajalec (ne kot fizična oseba, ne kot lastnik izvajalca, ne kot oseba, udeležena v poslovodstvu izvajalca).

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019 MERILA ZA UPRAVIČENOST PREDLOGOV PROJEKTOV Projektni predlog mora biti oddan na obrazcu za projektne predloge. Projektni predlogi morajo: do vključno 12. 10. 2018 do polnoči prispeti po elektronski pošti na naslov info@rence-vogrsko.si ali do vključno 12. 10. 2018 biti oddani na pošti in poslani na naslov Občina Renče-Vogrsko, Bukovica 43, 5293 Volčja Draga na za to predvidenem obrazcu ali do vključno 12. 10. 2018 do 13. ure dostavljeni osebno na Občino.  Financirana bo izvedba samo tistih projektov, ki bodo na glasovanju prejeli največ točk. Če bodo po tem ključu ostala nerazporejena sredstva, bo v financiranje poleg teh uvrščen tudi najvišje uvrščen predlog, ki ga bo s preostalimi sredstvi še mogoče financirati.

PARTICIPATIVNI PRORAČUN 2019 PRIMER IZPOLNJENEGA OBRAZCA ZA PREDLAGANI PROJEKT