Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Ukrep Vseživljenjsko učenje Podaktivnost

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Ukrep Vseživljenjsko učenje Podaktivnost"— Zapis predstavitve:

1 Ukrep 2. 3. Vseživljenjsko učenje Podaktivnost 2. 3. 1. 2
Ukrep 2.3. Vseživljenjsko učenje Podaktivnost – Izobraževanje izobraževalcev v računalniškem opismenjevanju Kategorizacija: Razvijanje poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki ni vezano na poseben sektor Naslov projekta: Izobraževanje izobraževalcev v RO – LDN 3 Glavne naloge projekta: Razvoj in izvedba e-storitev in podpore izobraževalcev na internetu za uporabo IKT pri poučevanju in učenju, administraciji in drugje, Izobraževanje in usposabljanje ter zagotovitev podpore sodelavcem projekta in učiteljem ter promocija in spremljanje projekta. Izvajalec: ARNES

2 Projekt bo obsegal naslednje aktivnosti:
razvoj, nadgradnja in izvedba vhodnega portala v izobraževalne portale, razvoj, nadgradnja in izvedba kataloga Trubar skladno z rezultati projektov na ministrstvih, šolah, mednarodnimi projekti (Calibrate, Melt, eTwining …), zagotavljanje nadaljnjega razvoja in izvedba izobraževalnih portalov (zbiranje elektronskih gradiv, itn.) ter njihove povezljivosti s katalogom Trubar, zagotavljanje fizičnih kapacitet za e-gradiva in izvedba arhiva gradiv, razvoj, nadgradnja, zagotavljanje in izvedba programskih rešitev za e-gradiva, spletne strani šol itn. (spletne učilnice, nove programske rešitve za e-gradiva, portali za posamezno šolo…), razvoj, zagotavljanje novih in nadgradnja obstoječih e-gradiv, koordiniranje vzpostavitve in delovanja uredništev posameznega predmetnega in strokovnega področja oz. dejavnosti razvoj in izvedba virtualnega okolja posameznika vključno s storitvami na internetu, razvoj, nadgradnja in izvedba storitev za učitelje posamezne šole, ki se bo prijavila v projekt, razvoj, nadgradnja in izvedba storitev za učitelje, svetovanje, usposabljanje in promocija uporabe IKT v izobraževanju v najširšem smislu, nadaljnji razvoj in evalvacija, druge naloge v okviru akcijskega načrta projekta, sprejete v sodelovanju z MVZT in MŠŠ.

3 Pričakovani rezultati projekta (cilji):
ustvariti skupnosti uporabnikov, ki bodo s pomočjo SIO sodelovali, pridobivali nova znanja, razvijali in uporabljali nove didaktične pristope v izobraževalnem procesu, vzpostavitev osrednjega portala, ki bo združeval dostop do informacij in storitev zagotoviti storitve gostovanja izobraževalnih spletnih strani zagotoviti okolje za podporo uporabi spletnih učilnic zagotoviti podporo in široko dostopno orodje za izvajanje spletnih videokonferenc zagotoviti možnost uporabe namenskih e-poštnih predalov zagotoviti dostop do kvalitetnih izobraževalnih gradiv (vsebin), informacij in dejavnosti za vse uporabnike ter za širšo javnost v slovenskem, italijanskem in madžarskem jeziku, vzpostaviti centralno mesto za pomembne podatke iz področja izobraževanja za vse ciljne skupine, sodelovati z mednarodnimi institucijami, pobudami, združenji iz tega področja, skrbeti za stalni razvoj ter izboljšanje ponudbe in delovanja SIO, izvajanje izobraževalnih aktivnosti s področja uporabe IKT v izobraževanju (vsaj ena večja konferenca - SIRIKT, spremljajoče delavnice in druge oblike izobraževanja izobraževalcev), Izvajati promocijske aktivnosti za uporabo IKT in SIO, motivacijske delavnice, izbrana usposabljanja, ipd., skrbeti za odličnost uporabe IKT v slovenskem izobraževalnem prostoru, nuditi tehnično podporo.

4 Dodana vrednost projekta:
Dodana vrednost projekta je vzpostavitev centralnega slovenskega portala, ki bo združeval informacije z vseh nivojev izobraževalnega procesa. Imenovali ga bomo Slovensko izobraževalno omrežje. Poleg te dodane vrednosti bo povečana tudi strokovna usposobljenost učiteljev in drugih strokovnih delavcev, saj predvsem z uporabo novih e-storitev in podpore učinkovitejše izvajajo svoje dejavnosti, ter vzpostavljanje partnerskega sodelovanja med javnim zavodom in šolami. Ciljne skupine projekta: Strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju: Vrtci, osnovne šole, nižje glasbene šole, šole in zavodi s prilagojenim programom, srednje in višje šole, dijaški domovi.

5 Finančni okvir podaktivnosti
Skupna razpoložljiva sredstva so EUR Javna udeležba Javna udeležba Skupaj Zasebna Mednarodne finančne ustanove Stroški skupaj Udeležba Skupnosti Nacionalna udeležba – državni proračun udeležba– lokalni


Prenesi ppt "Ukrep Vseživljenjsko učenje Podaktivnost"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google