Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev projekta DialogeS Bojan Hribar, namestnik generalnega sekretarja SOPS Delavnica - Projekt DialogeS SOPS - Območna organizacija Spodnje.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Predstavitev projekta DialogeS Bojan Hribar, namestnik generalnega sekretarja SOPS Delavnica - Projekt DialogeS SOPS - Območna organizacija Spodnje."— Zapis predstavitve:

1 Predstavitev projekta DialogeS Bojan Hribar, namestnik generalnega sekretarja SOPS Delavnica - Projekt DialogeS SOPS - Območna organizacija Spodnje Podravje Konferenčna dvorana Hotel & Casino Poetovio 30. januar 2014 Operacija oz. projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«.  Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje , 1. razvojne prioritete: »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti prednostne usmeritve« in prednostne usmeritve 1.4.: »Pospeševanje razvoja novih zaposlitvenih možnosti«.

2 Projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«. Osnovni podatki o projektu Naslov: DialogeS “ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu” Financer: Evropski socialni sklad, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Razpis: JR za sofinanciranje projektov socialnih partnerjev za leto 2013 in 2014, 1. razvojna prioriteta: Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti; 1.4. prednostne usmeritve: “Pospeševanje razvoja novih zaposlitvenih možnosti Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje ” Partnerji: Združenje delodajalcev in podjetnikov Slovenije – GIZ (ZDOPS) in Sindikat obrti in podjetništva Slovenije (SOPS) Trajanje: do

3 Projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«. namen projekta Okrepitev bipartitnega socialnega dialoga v obrti in podjetništvu zaradi priprave predlogov k razvoju aktivnih politik trga dela na podlagi novega ZDR in ZUTD. Priprava podlag za spodbuditev priprave predlogov rešitev za izboljšanje pogojev dela, zaposlovanja, ukrepov APZ in vseživljenjskega učenja , s posebnim poudarkom na obrti in podjetništvu. Priprava predlogov za boljšo ureditev delovnega okolja in organizacije dela z namenom uveljavitve medgeneracijskega sodelovanja, usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja ter ureditve učinkovitega mirnega reševanja individualnih delovnih sporov.

4 Ciljne skupine projekta
Projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«. Ciljne skupine projekta obrtniki in podjetniki; delavci v obrti in podjetništvu; funkcionarji in zaposlenci ZDOPS ; funkcionarji SOPS in zaposlenci v sindikalnih organizacijah; zaposlenci v obrtno-zborničnem sistemu (območne obrtno-podjetniške zbornice , Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije - OZS); zaposlenci v postopku izgube zaposlitve; brezposelne osebe; javnost.

5 Vpliv projekta na deležnike
Projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«. Vpliv projekta na deležnike Ozaveščanje deležnikov in ciljnih skupin glede problematike, ki jo bo obravnaval ta projekt. Povečano medsebojno zaupanje, kot trajna osnova za konstruktivno dolgoročno sodelovanje pri pripravi podlag in predlogov za izboljšanje varnejšega in prožnejšega zaposlovanja. Povečana sinergija pri razvoju aktivnih politik trga dela med deležniki. Osvojena nova znanja in izkušnje preko transnacionalnih aktivnosti (prenos dobrih praks). Strokovna javnost in inštitucije na trgu dela bodo pridobile informacije o novih možnostih kreiranja in izvajanja aktivnih politik trga dela preko sodelovanja z socialnimi partnerji.

6 Predvideni učinki projekta
Projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«. Predvideni učinki projekta povečano razumevanje stališč med socialnima partnerjema – socialni mir; povečana fleksibilnost in konkurenčnost (medgeneracijsko sodelovanje, izboljšanje možnosti kratkotrajnega dela brezposelnih oseb, zmanjšanje brezposelnosti, ohranitev zaposlitve/prehod že v odpovednem roku); boljša povezava med delodajalci in delojemalci z ZRSZ ter med delodajalci in brezposelnimi osebami; izboljšani delovni pogoji z usklajevanjem poklicnega in zasebnega življenja, medgeneracijskim sodelovanjem, boljšo organizacijo dela; povečano razumevanje instrumentov in ukrepov ter njihovih učinkov na trg dela, na podlagi študijskih obiskov v 3 izbranih državah EU (A, D, NL).

7 konkretni rezultati projekta
Projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«. konkretni rezultati projekta Podportal za projekt DialogeS Metodologija in model priprave projekcije potreb trga dela pri malih delodajalcih Študija o stanju na področju fleksibilnosti s predlogi možnih rešitev Analiza o mnenjih delodajalcev o uporabnosti ukrepov trga dela in želenih ukrepov ter potreb delodajalcev Publikacija z vsebinami projekta in predlogi za izboljšanje politik in ukrepov na področju trga dela KP OiP s komentarjem (izdaja na zgoščenki) 3 usposabljanja obrtnikov in podjetnikov (posvet, OOZ, MOS); 7 usposabljanj delavcev v obrti in podjetništvu (Žužkovi dnevi, posvet, usposabljanja) – skupaj 365 udeležencev na usposabljanjih 2 konferenci (problemska in zaključna)

8 HVALA ZA VAŠO POZORNOST! bojan.hribar@sindikat-zssss.si
Operacija oz. projekt DialogeS: »ZDOPS in SOPS skupaj v socialnem dialogu do predlogov izvedbenih rešitev na področju pogojev dela in zaposlovanja v obrti in podjetništvu«.  Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje , 1. razvojne prioritete: »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti prednostne usmeritve« in prednostne usmeritve 1.4.: »Pospeševanje razvoja novih zaposlitvenih možnosti«.


Prenesi ppt "Predstavitev projekta DialogeS Bojan Hribar, namestnik generalnega sekretarja SOPS Delavnica - Projekt DialogeS SOPS - Območna organizacija Spodnje."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google