Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

PREDSTAVITEV MLADINSKEGADEMOKRATIČNEGA PROJEKTA

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "PREDSTAVITEV MLADINSKEGADEMOKRATIČNEGA PROJEKTA"— Zapis predstavitve:

1 PREDSTAVITEV MLADINSKEGADEMOKRATIČNEGA PROJEKTA
IT`S UP TO YOU! Pilotni projekt Find your way to local goverment v Sloveniji Mednarodni Novum Forum Perspektive za aktivno državljanstvo Otočec November 2009

2 IT`S UP TO YOU! Pilotski projekt v Sloveniji - prenos primera dobre prakse od IPP (NL) v MCDD ( SLO) v sklopu programa izmenjave primerov dobrih praks na področju spodbujanja participacije in aktivnega državljanstva ( NL, IRL, ROM, SLO) Partnerji: Švedska občina Solleftea Kommun in mladinska organizacija Ungt Engagemang , Občina Slovenske Konjice in Mladinski center Dravinjske doline - prijavitelj Program Mladi v Akciji Evropska komisija  nacionalna agencija  Zavod MOVIT Mednarodno sodelovanje, vzpodbujanje aktivne participacije, spoznavanje demokratičnih sistemov odločanja Sofinanciranje do 75% Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

3 IT`S UP TO YOU! Sodelovanje mladinskih organizacij v preteklosti
2 mladinski organizaciji + 2 občini Vrednost celotnega projekta: € Teme: nasilje med mladostniki, zloraba drog in alkohola, preživljanje prostega časa Namen: mladim dati možnost, da spoznajo in se sami preizkusijo v demokratičnih sistemih odločanja Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

4 IT`S UP TO YOU! Cilji: participacija mladih;
spoznavanje modela demokracije; definiranje problemov s področja drog, alkohola, nasilja in prostega časa; vrstniško učenje in sodelovanje, timsko delo; vzpodbujanje aktivnega državljanstva in evropskega sodelovanja; razvoj novih modelov za vključevanje mladih v procese družbenega odločanja; Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

5 IT`S UP TO YOU! Projekt razdeljen na več sklopov:
STALNI SKLOP – SPREMLJANJE PROJKEKTA VIDEO/PR/INTERNET Novinar Spremljanje celotnega projekta z namenom priprave končne brošure Učenje pisanja člankov in poročil Video Spremljanje celotnega projekta z namenom priprave dokumentarnega filma Spoznavanje dela s kamero, tečaj montaže, montiranje videa Internet Vzpostavitev internetnega portala, ki omogoča sodelovanje vseh vključenih Spoznavanje uporabe in urejanja internetne strani Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

6 IT`S UP TO YOU! MLADINSKI CENTER NA OBISKU
Informiranje mladih v lokalnem okolju 16 krajevnih skupnosti Festival mladinske ustvarjalnosti Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

7 IT`S UP TO YOU! SREČANJE MLADIH V SLOVENIJI
Spoznavanje udeležencev projekta Izmenjava prvih mnenj o temah projekta Delavnice Spoznavanje Slovenskih Konjic in okolice Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

8 Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije
Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

9 IT`S UP TO YOU! TEMTASKE OKROGLE MIZE IN DELAVNICA
Zloraba drog in alkohola (september 2008) Nasilje med mladostniki (oktober 2008) Prosti čas mladih (november 20008) Delavnica: Demokracija in demokratični sistemi odločanja (december 2008) NAMEN DELAVNIC: mladi spregovorijo o problematiki, spoznajo področje in predlagajo predloge reševanja Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

10 IT`S UP TO YOU! Projekt je razdeljen na več sklopov OBISKI NA OBČINI
Obiski na odborih (november 2008 – februar 2009) Odbor za mladino Odbor za družbene dejavnosti Odbor za okolje in prostor Odbor za finance in premoženje Odbor za gospodarstvo in turizem Odbor za preventivo v cestnem prometu Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

11 IT`S UP TO YOU! OBISKI NA OBČINI
“Job shadowing” (januar – februar 2009) Župan Direktor občinske uprave Vodja oddelka za družbene zadeve Vodja oddelka za okolje in prostor Vodja oddelka za gospodarske zadeve Informacijska pisarna za občane Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

12 IT`S UP TO YOU! SIMULACIJA OBČINSKEGA SVETA (april 2009)
Oblikovanje konkretnih predlogov za spremembe/novosti v občini s katerimi se bo izboljšala kakovost življenja mladih v občini Simulacija občinskega sveta – razprava in odločanje med tremi predlogi Uveljavitev enega od predlogov (2010) Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

13 IT`S UP TO YOU! Zaključek projekta DOKUMENTARNI FILM
INFORMACIJSKA BROŠURA : AKTIVNOSTI ZA MLADE V UPRAVNI ENOTI SLOVENSKE KONJICE BROŠURA O POTEKU CELOTNEGA PROJEKTA EVALVACIJA S ŠVEDSKIMI PARTNERJI RAZŠIRJANJE REZULTATOV Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

14 IT`S UP TO YOU! Aktivno vključeni partnerji v Slovenskih Konjicah
Mladinski center Dravinjske doline Občina Slovenske Konjice Gimnazija Slovenske Konjice Klub dijakov Dravinjske doline Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov Območno združenje Rdečega Križa Slovenske Konjice Mladinsko društvo POZITIVA Loče Društvo prijateljev mladine Slovenske Konjice KS Jernej Animabali (konjiški animatorji) KS Vešenik – Brdo Hip Hop Konjice Klub študentov Dravinjske doline Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

15 IT`S UP TO YOU! MLADINSKI CENTER DRAVINJSKE DOLINE ŽIČKA CESTA 4A
3210 SLOVENSKE KONJICE W: E:


Prenesi ppt "PREDSTAVITEV MLADINSKEGADEMOKRATIČNEGA PROJEKTA"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google