Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

DECEMBRSKO STROKOVNO SREČANJE DELOVNIH TERAPEVTOV

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "DECEMBRSKO STROKOVNO SREČANJE DELOVNIH TERAPEVTOV"— Zapis predstavitve:

1 DECEMBRSKO STROKOVNO SREČANJE DELOVNIH TERAPEVTOV 11.12.2018

2 Pregled dela ZDTS v letu 2018
Izdaja: - Kodeks etike & Standardi prakse - COPM - Slovenske revije za delovno terapijo

3 Pregled dela ZDTS v letu 2018
poskusno beleženje storitev 9. kongres DT Slovenije promocija DT in svetovnega dne natečaj za promocijsko gradivo priprava normativov Seniors Services Guide (55+) in Slovenia

4 Pregled dela ZDTS v letu 2018 Predstavitev storitev DT na ZZZS
predstaitev pregled nabor

5 Pregled dela ZDTS v letu 2018
Skupna zloženka – promocijsko gradivo Sekcijske zloženke - ? - DT v socialnih zavodih

6 Pregled dela ZDTS v letu 2018 izvedena izobraževanja glede na plan:

7 Pregled dela ZDTS v letu 2018 – 9. kongres DT SLO poročilo
Tekom kongresa se je zvrstilo: 2 plenarni predavanji, 36 predavanj, 8 delavnic, 26 predstavitev plakatov.

8 Pregled dela ZDTS v letu 2018 – 9. kongres
Kongres smo zaključili z naslednjimi ugotovitvami: promocija delovne terapije postopoma postaja del našega vsakdana, vključevanje delovnih terapevtov v raznolika okolja, prehod med okolji je vse bolj prepoznana potreba, nivo znanja delovnih terapevtov se odraža v uporabi različnih metod in pristopov,

9 vabljeni gostje prepoznavajo vrednost stroke in spodbujajo k novim izzivom,
prepoznana je potreba po mentorstvu terapevtom v praksi z vidika strokovnega opismenjevanja, potrebna je aktivnejša vloga posameznih sekcij pri pripravi in realizaciji plana izobraževanj, potreba po ustanovitvi skupine za strokovno terminologijo v slovenskem jeziku se bo realizirala z njeno ustanovitvijo v prihodnjem koledarskem letu.

10 Predlogi in pobude posameznikov:
Pogrešala sem več prakse, enostavno si želim več praktičnega dela, kajti to je tisto kar nas lahko obogati in kar lahko pridobimo na takšnih srečanjih. Več idej oziroma aktivnosti katere bi lahko uporabila pri delu. Prehajanje med predavanji ni bilo možno, preveč natrpano vse skupaj med enim in drugim predavanjem bi bilo potrebno imeti minimalno 5 minut pavze.

11 Želela bi slišati več o možnostih vključevanja DT na področja izven zdravstvenih institucij /protokolih/ postopkih o vključevanju novih DT storitev Več raznolikih predavanj iz področja onkologije, ortopedije in travme (akutna rehabilitacija), vračanje na delo po dolgotrajni bolezni Uravnoteženost prispevkov iz različnih področij, več iz področja psihiatrije in gerontologije.

12 Več možnosti za druženje.
V primeru večjega števila predavanj, kongres 3 dni ali več plakatov. Predlagam drugačen termin naslednjega kongresa (pred poletjem), da lahko imamo aktivni udeleženci poleti zaslužen dopust. Lokacija kongresa po celi Sloveniji, kar bi tudi zmanjšalo ceno udeležbe – ki je kar velik problem.

13 Pogrešala sem izročke /gradivo pri delavnicah, povzetek/slike plakatov tudi v zborniku.
Delavnica o testiranju invaldiskih vozičkov Premalo časa za ogled vseh plakatov in tkanja novih poznanstev s kolegicami. Strokovni odbor naj sestavljajo člani različnih sekcij, to da so bili sedaj le iz URI Soča ni ok. Daljši čas predstavitev.

14 Več navodil pri izdelavi plakata in PPT predstavitvah.
Študentska diplomska dela naj slonijo bolj na plakatni predstavitvi, v ospredje se naj postavi DT v praksi. Predlagam izvedbo kongresa v cenejših okvirih, posledično bi večim omogočili udeležbo.

15

16 Napoved za leto 2019 PLAN IZOBRA-ŽEVANJ SEKCIJE ČLANSTVO PRIPADNOST
POVEZOVANJE AKTIVNO DELOVANJE SPLETNA STRAN ZLOŽENKE SPREMLJANJE OBJAV PRIJAVE SPREMLJANJE OBJAVLJANJE PLAN IZOBRA-ŽEVANJ ČLANSTVO SEKCIJE

17 TOPLINE V SRCU IN ISKRE V OČEH VAM ŽELIMO V TEH PRAZNIČNIH DNEH SREČNO IN USPEHOV POLNO LETO vodstvo ZDTS


Prenesi ppt "DECEMBRSKO STROKOVNO SREČANJE DELOVNIH TERAPEVTOV"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google