Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE"— Zapis predstavitve:

1 MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE
Tina Kastelic - psihologinja, HR specialistka in direktorica podjetja Kompetenca d.o.o.

2 Naloga Najdem svojo generacijo in preverim, ali lastnosti držijo zame.
Ali se morda najdem v kakšni drugi generaciji?

3 „Baby boom“ generacija
1956 – 1964 Manj zvesti podjetju. Verjamejo v izobrazbo in cenijo praktične izkušnje. Timski igralci, radi imajo sestanke. Dosegljivi 24 h na dan – to je vljudno. Konflikti  konsenz. Denar je način me merjenja uspeha. Kakovost, so neodvisni, osredotočeni na vzroke, dvomijo v avtoriteto, osebnostna rast jim je pomembna.

4 Generacija X Usklajenost med delom in prostim časom. Konflikti  takoj in neposredno. Cenijo svobodo – vodenje njih je izziv Radi komunicirajo preko elektronske pošte. Zvesti odnosom, samospoštovanje, zanašajo se nase, skeptični, pragmatični. 1965 – 1980 Pomembni sta izobrazba in ustvarjalnost. Ni potrebno začeti na najnižjem DM, če imaš dobre ideje. Odidejo, če se ponudi boljša priložnost, vendar so zvesti organizaciji.

5 Generacija Y - milenijci
Veliko komunicirajo preko tekstovnih sporočil. Visoko tolerantni in odprti. Pomembno jim je da so cenjeni s strani staršev – doma izražali svoje mnenje. Optimizem in samozaupanje, Usmerjeni k dosežkom, stalne in hitre povratne inf., moralni, naivni, ambiciozni, hitro jim postane dolgčas, timski igralci. 1981 – 2000 Verjamejo v svoje ideje, zato želijo delati, rezultati temu selijo. Lahko delajo v pisarni in doma. Iščejo nove delovna mesta. Odraščali so s tehnologijo, ne marajo učenja na pamet.

6 Kdo se prepozna v svoji generaciji
Kdo se prepozna v svoji generaciji? Kdo se je bolj prepoznal v drugih opisih? Kdo nikjer?

7 Razlike med generacijami – mit ali resnica?
Razlike med in znotraj generacij

8 Vzgoja in vpliv na generacije
Nam je končno uspelo vzgojiti generacijo, ki razmišlja s svojo glavo?

9 Mentorstvo – primer dobre prakse
Mentoriranec Izpopolni svoje vodstvene in komunikacijske sposobnosti. Pridobi ugled. Je v stiku z novimi idejami. Večje zadovoljstvo pri delu. Seznani se s kulturo podjetja. Pridobi strokovna znanja. Povratna informacija o napredku in uspešnosti. Večje zadovoljstvo in pripadnost.

10 Mentorski proces Uvajanje Učenje Osamosvajanje Zaključevanje

11 Proces je pomemben Jasno določeni cilji. Proces razdeljen na faze. Povratna informacija. Merjenje. Mentorji so strari in mladi

12 Recept

13 Hvala za vaš čas in pozornost.
Tina Kastelic Konpetenca d.o.o


Prenesi ppt "MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google