Ovrednotenje izvedbe ciljev

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
Jezusovo vstajenje.
Advertisements

CENI TISTO, KAR IMAŠ! © Pesem ptic.
Sv. Monika (mati sv. Avguština)
Projekcija filma o Nadiži, avtorja Darka Rutarja
4. poglavje Otroci so dar.
Vaba za lisice je sestavljena iz zunanjega rjavkastega ovoja in kapsule s cepivom. Kapsula s cepivom je v nedotaknjeni vabi skrita v rjavem ovoju. Če je.
OKOLICA ŠOLE – DO KODER NAM SEŽE POGLED
osupljiv in očarljiv pogled na stvarnost …
presenetljivo in očarljivo…
IZBOLJŠANJE PROCESA PRODAJE S POVEČANO OSREDOTOČENOSTJO NA ODJEMALCE
7.predavanje: življenjska doba izdelka in marketiško načrtovanje
MANIFEST MOŠKIH (enkrat za vedno)
BESEDE MATERE MARGARETE.
Spomladansko srečanje članov ŽPS
„KULINARIČNA DEDIŠČINA” „KULINARIKUS ÖRÖKSÉG”
Mladina znotraj župnije
Bilo je nekega dne ... Nekoč je bil otok, na katerem so živela vsa čustva in vrednote človestva: Dobra volja, Žalost, Spoznanje ... Med njimi tudi Ljubezen.
SODBA NAD BABILONOM Nauk 12 , 23. marec 2019.
VLADO KRESLIN.
Andreja Ahčin, ravnateljica SŠ na BC Naklo
Prvi izziv: EVHARISTIJA.
KURIKULUM Slovenija - Finska Pripravila: Anja ŠTRUMBELJ.
UČENCI 2. C RAZREDA SO RAZMIŠLJALI O
Iskanje K-tega najmanjšega el.
Vsi, ki ste žejni, vsi utrujeni, pridite k vodi, potopite srce v Mé.
Poročilo o delu in akcijski načrt za projekt Učenje učenja ŠC NM Srednja šola Metlika šolsko leto 2011/2012.
ZA TEBE.
BINKOŠTI homilija d. Ferruccio prevod bojanM.
HVALNICA BOŽJI LJUBEZNI
Simon Gregorčič: Človeka nikar!
STAREJŠI V SLOVENIJI.
POVRATNI SVOJILNI ZAIMEK
Sandro Botticelli Predmet:Umetnost.
BUDIZEM.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Znamenje Ljubezni izdelal Antonio Barone; prevod: Peter Pipan; delna priredba: Aljaž vir: qumran2.net; Premišljevanja ob RV, Ljubljana 1942.
Robert Hooke.
Britanski PUNK.
Iz knjige Po sledeh matere Margarete
Postajam bližnji Kateheze za odrasle.
Križ je vsak moj trenutek lahko ga sprejmem ali ne.
Češčenje sv. Blaža je med vernim ljudstvom zelo razširjeno
Dr. Samo Rugelj 21. maj, 2014 NEKAJ PREMISLEKOV O VREDNOTENJU KAKOVOSTI KNJIG ZA ODRASLE NA SLOVENSKEM dr. Samo Rugelj 21. maj,
Anton Aškerc: MEJNIK.
Johann Sebastian Bach Naredil: Mentor:.
Sofokles: Antigona.
Gostoljuben družinski dom
Bog nas kliče po imenu En sam Duh razdeljuje številne darove, ki bogatijo eno samo Cerkev: je Avtor različnosti, a istočasno je Ustvarjalec enosti. Duh.
Prošnja za odpuščanje in varstvo
PRIJAVA, ODDAJA IN ZAGOVOR DIPLOMSKEGA DELA
Cynthia Voigt NOŽ V ŠKORNJU.
Beseda življenja Marec 2009.
ROBERT NESTA MARLEY.
Prestopiti Rubikon in Kocka je padla
DRUŽBENI NAUK IN DELOVANJE CERKVE
Visoka pesem.
DUHOVNA IN POSVETNA MOČ CERKVE
Tora in Talmud.
KRŠČANSTVO.
Če zares poznaš Jezusa, potem je nemogoče, da tega ne bi želel deliti z drugimi Prosimo Gospoda, da ne bi izgubili te prenavljajoče mladosti, da ne bi.
NOV PRISTOP NA PODROČJU KAKOVOSTI ZRAKA
Andrej Grah a.k.a. Burgola
BABILON.
ARS ANTIQUA Od. ok. 1250–1320.
 »Urno je prižigala vžigalico za vžigalico, ki so še ostale v sveženjčku, trudila se je zadržati babico; vžigalice so žarele s takim sijem, da je bilo.
Napisala: Svetlana Makarovič Lutke: Ema Hribovšek
Skupaj čez peti zlati most
I G R A STEKLENIH BISEROV
Beseda življenja Maj 2010.
Gostoljuben družinski dom
Zapis predstavitve:

Ovrednotenje izvedbe ciljev Pastoralno leto 2014-2015

10. Ovrednotenje izvedbe zastavljenih ciljev v pastoralnem letu 2014-2015

I. Duhovna poglobitev

Svetopisemski odlomek Moderator prebere odlomek ali za branje zadolži enega izmed članov ŽPS. Prilika o gorčičnem zrnu in kvasu (Lk 13,18-21) Tedaj je govoril: »Čému je podobno Božje kraljestvo in čému naj ga primerjam? Podobno je gorčičnemu zrnu, ki ga je človek vzel in vsejal na svojem vrtu. Zrastlo je in se razvilo v drevo in ptice neba so gnezdile na njegovih vejah.« In spet je rekel: »Čému naj primerjam Božje kraljestvo? Podobno je kvasu, ki ga je vzela žena in ga umesila v tri merice moke, dokler se ni vse prekvasilo.«

Uvodno razmišljanje Moderator prebere odlomek ali za branje zadolži enega izmed članov ŽPS. Čemu je podobno Božje kraljestvo? (Lk 13,18-21) Očetovo kraljestvo je v očeh mogočnih ljudi majhna in pogubna stvarnost: seme, ki zgnije! Toda to seme prav na tak način razkrije to svojo življenjsko, spontano in posebno moč, da postane drevo. Bog uresniči svoj načrt s tistim, kar je majhno, zaničevano in nično. Gorčično zrno je malo večje od glavice bucike. Seme je nevidna, a nezaustavljiva življenjska moč; klije po svoji naravi in pokaže svojo pravo moč ravno takrat, ko umre vsa njegova življenjska zmožnost. Seme zraste le, če umre. To je njegova skrivnost: ustvari življenje po svoji smrti. Medtem ko vse ostalo po svoji smrti zgnije za vedno, seme postane drevo, cvet in sad. Smrt ga ne more premagati, ampak naredi, da je seme to, kar je: življenje, ki premaga smrt! Oznanjevanje povzroči, da ga prepoznamo v njegovi skrivnosti majhnosti-veličine, ponižnosti-poveličanja, smrti-vstajenja.

prepoznamo v njegovi skrivnosti majhnosti-veličine, ponižnosti-poveličanja, smrti-vstajenja. Vse dokler traja čas Božje potrpežljivosti, bo imelo odrešenje vedno poteze obličja križanega Sina človekovega, najmanjšega med vsemi. V njem, semenu, ki je vrženo proč in ki zraste ter se razvije v drevo križa, vsak človek najde prebivališče v Božji slavi: ponovno najde svoje obličje, obličje sina, ki odseva Očetovo luč. Seme, ki je vzeto, je vrženo na vrt, kvas, ki je vzet, pa je skrit. Učinkovitost kraljestva torej ni posvetna učinkovitost. Prim. Silvano Fausti, Skupnost bere Lukov evangelij, 502–505.

Osebno premišljevanje 10 minut Moderator pripravi toliko lističev s spodaj navedenimi vprašanji in prošnjo, kolikor je članov ŽPS in jih pred premišljevanjem razdeli članom oz. jih projicira na platno. Vsak član ŽPS si izbere dve izmed spodnjih vprašanj, ob njih v tišini ali ob umirjeni glasbi razmišlja in izreče spodnjo prošnjo: 1. Kako dogodke svojega življenja lahko povežem s priliko o gorčičnem zrnu in kvasu? 2. Kako me ob tem nagovarja misel, da učinkovitost Božjega kraljestva ni posvetna učinkovitost? 3. Ali prepoznavam, da imajo moje delo in prizadevanja resnično neminljivo vrednost, če so storjeni iz ljubezni do Boga in bližnjega, četudi sadovi na zunaj niso vidni? Gospod, prosim te, pomagaj mi, da bo moje življenje za druge kot gorčično seme, kot kvas, ki ljudi, s katerimi živim, vedno bolj vodi k Tebi.

II. Načrtovalno delo

Živa občestva Cerkve in njihovi posamezni člani bodo z novo apostolsko gorečnostjo vabili in spremljali brate in sestre k osebni veri, k osebnemu srečanju s Kristusom kot Odrešenikom človeka, da bi se drug drugemu lahko darovali v ljubezni (PiP 59).

S pomočjo projekcije ali razmnoženih izvodov izpolnjene tabele Pastoralni načrt župnije: Ovrednotenje izvedbe zastavljenih ciljev v pastoralnem letu 2014–2015 člani ŽPS pregledamo cilje, ki smo si jih zastavili v pastoralnem letu 2014–2015. Prva odgovorna oseba za izvedbo posameznega cilja skupaj s svojimi sodelavci poroča o poteku izvedbe posameznega cilja oz. s slednjo seznani vse člane ŽPS. Sledi refleksija o opravljenem delu. Najprej mnenje o uresničevanju posameznih zastavljenih ciljev podajo člani ožje skupine, ki je odgovorna za njegovo realizacijo (prva odgovorna oseba s svojimi sodelavci), nato pa ostali člani ŽPS. Skupaj ovrednotimo opravljeno delo in predlagamo morebitne izboljšave nadaljnjega izvajanja ciljev oz. po končani refleksiji sprejmemo ustrezne sklepe.

Pripravila: dr. Mojca Bertoncel, tajnica Škofijskega urada za laike Nadškofije Ljubljana