Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Znamenje Ljubezni izdelal Antonio Barone; prevod: Peter Pipan; delna priredba: Aljaž vir: qumran2.net; Premišljevanja ob RV, Ljubljana 1942.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Znamenje Ljubezni izdelal Antonio Barone; prevod: Peter Pipan; delna priredba: Aljaž vir: qumran2.net; Premišljevanja ob RV, Ljubljana 1942."— Zapis predstavitve:

1 Znamenje Ljubezni izdelal Antonio Barone; prevod: Peter Pipan; delna priredba: Aljaž vir: qumran2.net; Premišljevanja ob RV, Ljubljana 1942

2 Vi me kličete “Učitelj in Gospod” in prav pravite,
saj to sem. Če sem torej jaz, Gospod in Učitelj, Vam umil noge, Ste tudi vi dolžni drug drugemu umivati noge. Zgled sem vam namreč dal, da bi tudi vi delali tako, kakor sem jaz vam storil. (Jan 13,14-15)

3 Moj Gospod odloži oblačilo, se opaše s prtom, nalije vodo v umivalnik
in umije noge svojim učencem. Tudi nam hoče umivati noge; ne samo Petru, tudi vsakemu verniku pravi: «Če ti ne umijem nog, ne moreš imeti deleža z menoj».

4 položi oblačilo, ki si ga slekel, name. Odeni me s svojim usmiljenjem.
Pridi, Gospod Jezus, položi oblačilo, ki si ga slekel, name. Odeni me s svojim usmiljenjem.

5 da me opašeš s svojim darom, ki je nesmrtnost.
Opaši se s prtom, da me opašeš s svojim darom, ki je nesmrtnost.

6 Nalij vode v umivalnik in nas umij, ne samo noge, ampak tudi glavo;
ne samo noge našega telesa, ampak tudi te naše duše. Daj, da bomo odložili vso nesnago svoje krhkosti.

7 Kako velika je ta skrivnost! Kakor da bi bil služabnik,
umivaš noge svojim hlapcem, in kot Bog pošiljaš iz nebes roso.

8 Tudi jaz hočem umivati noge svojim bratom,
hočem izpolnjevati Gospodovo zapoved.

9 On mi naroča, naj me ne bo sram,
naj ne odpovem pri dovršitvi tega, kar je On sam storil pred menoj. Skrivnost ponižnosti mi je v dobiček: medtem, ko umivam druge, čistim svoje madeže.

10 Bojim se, da bi me obdolžili laži.
Moji grehi, o Jezus, žaloste tvojo dušo do smrti. Sram me je, da sem jih storil in gnusen spomin nanje s tako težo pritiska na mojo vest, da si ne upam več reči: ljubim te. Bojim se, da bi me obdolžili laži.

11 In vendar te želim ljubiti.
Če bi te bil namreč ljubil, kakor je tebe treba ljubiti, ali bi si bil upal storiti greh, še tako majhen greh? In vendar te želim ljubiti.

12 Kljub svoji nehvaležnosti in izdajstvu čutim, da te ljubim.
Zveličar moj! S smrtjo se boriš. Dovoli, da grem s teboj na vrt Getsemani!

13 Imej usmiljenje z revežem, ki leži na obrazu pri tvojem izničenem telesu. Pokaži mu vse njegove grehe, kakor si jih ti sam videl v strašni uri smrtnega boja, da spozna njihovo število, težo in grdobijo.

14 Moj Jezus. Zasvetila je tvoja luč in pokazala se je moja sramota
Moj Jezus! Zasvetila je tvoja luč in pokazala se je moja sramota. Ne daj, da bi obupal. Ves sem sicer v grehu, a te še vedno ljubim: s svojo bolečino ti hočem to dokazati.

15 Razsvetlil si me, daj, da občutim vse bridkosti tvojega smrtnega boja
Razsvetlil si me, daj, da občutim vse bridkosti tvojega smrtnega boja. Kakor tvoja sveta duša naj se tudi moja duša boji sodbe božje, da ji ne bo nikdar več kljubovala.

16 Kakor tvoja sveta duša, naj ima tudi moja stud nad strahotami greha, da ne bom več grešil. Kakor tvoja sveta duša, naj bo tudi moja žalostna do smrti, da bi izbrisal svoje grehe.


Prenesi ppt "Znamenje Ljubezni izdelal Antonio Barone; prevod: Peter Pipan; delna priredba: Aljaž vir: qumran2.net; Premišljevanja ob RV, Ljubljana 1942."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google