Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

PRIJAVA, ODDAJA IN ZAGOVOR DIPLOMSKEGA DELA

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "PRIJAVA, ODDAJA IN ZAGOVOR DIPLOMSKEGA DELA"— Zapis predstavitve:

1 PRIJAVA, ODDAJA IN ZAGOVOR DIPLOMSKEGA DELA
Preberite Pravilnik o diplomskem in magistrskem delu:

2

3 izbira mentorja in teme
Prijava diplomskega dela (najkasneje do za diplomsko delo, do konca 2. bloka za magistrsko delo) izbira mentorja in teme Temo za diplomsko delo opredelita praviloma skupaj študent in mentor na podlagi predloga študenta, predloga mentorja, skupnega dogovora obeh, želje štipenditorja, pobude prihodnjega delodajalca Povezava do strani posameznih kateder in skupin, kjer imajo profesorji predstavljene svoje teme: izbira somentorja (če je potrebno)

4 Pripravite dispozicijo diplomskega dela.
Izpolnete obrazec za prijavo diplomskega dela:

5 Prijavo izvedete preko ŠISa.

6 Natisnete obrazec (na enem listu natisnjeno obojestransko) in ga skupaj z dispozicijo oddate v referat za študente. Če je predlagan somentor, je potrebno oddati pisno utemeljitev (glej pravilnik) Mentor dobi na obvestilo, s kljukico potrdi mentorstvo in dispozicijo (14 dni časa).

7 Izdelava diplomskega dela
Komisija za študij 1. in 2. stopnje izda sklep o odobritvi teme diplomskega dela (velja 2 leti) Komisija ima sejo cca. 1-krat mesečno. Mentor, somentor in recenzent morajo biti habilitirani visokošolski učitelji ali znanstveni delavci s habilitacijo (Za somentorja obstaja nekaj izjem – glej pravilnik.) Izdelava diplomskega dela v slovenščini (izjemoma v tujem jeziku – glej pravilnik) Obseg dela naj omogoča študentu, da konča delo v treh mesecih. do znakov s presledki (brez naslovnic, kazala, povzetka, literature, ...) Navodila za oblikovanje diplomskega dela: Zaželen je lektorski pregled diplomskega dela.

8 Pregled diplomskega dela Diplomsko delo pregleda in odobri mentor.
Mentor naredi kljukico v ŠISU: Delo je primerno za nadaljnji postopek. Mentor naredi kljukico v ŠISU: Delo je primerno za pregled pri recenzentu. Diplomsko delo pregleda recenzent v roku 14 dni. Recenzent naredi kljukico v ŠISU: Delo je primerno za nadaljnji postopek.

9 Oddaja dela v tehnični pregled (v knjižnico)
Navodila: Diplomsko delo pošljete v elektronski obliki (.doc format) v pregled INDOK službi (vsaj 14 dni pred oddajo dela v ŠIS/RUL). Dva pregleda (običajno traja nekaj dni): protiplagiatorski pregled (Delež prekrivanja mora biti manjši od 30 % brez uvodnih strani, označenih z rimskimi številkami in brez virov.): obvestilo mentorju in študentu INDOK naredi kljukico v ŠISU: Delo dosega kriterije izvirnosti. pregled oblikovne skladnosti z Navodili za pripravo zaključnih pisnih izdelkov na BF INDOK naredi kljukico v ŠISU: Delo je oblikovano v skladu z Navodili. INDOK naredi kljukico v ŠISU: Urejene vse obveznosti v knjižnici.

10 Končna oddaja diplomskega dela
Navodila v ŠISu → Zaključna dela → Navodila, pravila V ŠIS/RUL oddate eno datoteko v elektronski obliki (PDF-A format). Oddate lahko samo datoteke, manjše od 50 MB. Če je vaša datoteka večja, sporočite to v referat. V Wordu: shrani kot, izberete pdf, odpre se vam okence možnosti, kjer izberete ISO skladen (PDF/A)

11

12

13

14 protiplagiatorski pregled (1 dan): obvestilo mentorju in študentu
Takoj natisnete Izjavo (Kasneje jo lahko dobite le v referatu.), jo izpolnete in podpišete ter jo priložite prijavi k zagovoru dela. protiplagiatorski pregled (1 dan): obvestilo mentorju in študentu Mentor odobri delo (kljukica v ŠISU) (14 dni) Če mentor zahteva popravke, mora študent v roku 21 dni oddati dopolnjeno verzijo, ki gre ponovno v postopek preverjanja. Popravki se lahko izvedejo samo enkrat.

15 Zagovor Roki za zagovor ZAGOVOR     ROK ZA ODDAJO PROŠNJE ZA ZAGOVOR                                                                                                                                                              Opravljene morate imeti vse izpite.

16 Oddaja naloge za zagovor

17 Oddaja naloge za zagovor
Študent odda pisno prošnjo za zagovor. Vloga je na spletni strani: Študent odda vezano diplomsko delo v 3 izvodih (4 izvodih, če ima somentorja). Študent odda Izjavo, ki jo je natisnil ob oddaji dela v ŠIS. Referat priloži: Evidenco o diplomskem delu (List z vsemi kljukicami v ŠISU). Referat naredi kljukico v ŠISU: Delo je oddano v Oddelčni referat. e-indeks (opravljenih vseh 180 KT)

18 Obvestilo o zagovoru Potek zagovora
Referat uskladi in obvesti člane komisije ter študenta o datumu in kraju zagovora najmanj teden dni pred zagovorom. Članom komisije razdeli oddana diplomska dela. Študent dobi na dom vabilo na zagovor. Razpis zagovora je objavljen na oglasni deski in na spletni strani Oddelka za gozdarstvo. Potek zagovora Študent zagovarja svoje diplomsko delo pred komisijo, ki jo sestavljajo predsednik, mentor in somentor, če je imenovan, ter recenzent. Študent predstavi svoje diplomsko delo v največ 15 minutah s pomočjo ppt predstavitve. Študent odgovarja na vprašanja članov komisije. Komisija oceni njegovo delo in zagovor.

19 izbira in prijava teme (14 dni = 0,5 meseca)
Koliko časa traja, ko že imate napisano diplomsko delo, da delo zagovarjate: recenzent (14 dni) popravki (10 dni) tehnični pregled v knjižnici (14 dni) oddaja v ŠIS – protiplagiatorski program (1 dan) odobritev mentorja (5 dni) vezava diplome (2 dni) oddaja vezane diplome – zagovor (14 dni)  Skupaj: 70 dni (2,5 meseca) izbira in prijava teme (14 dni = 0,5 meseca) izdelava diplomskega dela (3 meseci)

20 Plačilo diplomskega dela
Študentu, ki zaključi študijski program prve ali druge stopnje, se status zaključi z iztekom študijskega leta, v katerem je zaključil študij. Plačilo diplomskega dela Statut UL v 128. členu, 1. odstavek, določa, da študent, ki je izgubil status študenta, lahko ob plačilu opravlja študijske obveznosti še dve leti od izgube statusa, razen če se programu izteče akreditacija. Po dveh letih mora za nadaljevanje oziroma dokončanje študija vložiti prošnjo na članici. Ne glede na prvi odstavek tega člena lahko kandidat, ki je pred izgubo statusa študenta opravil vse študijske obveznosti razen zaključnega dela in je imel najkasneje v šestih mesecih po izgubi statusa študenta potrjeno temo zaključnega dela, brez plačil zaključi študij, vendar najpozneje v roku dveh let od izgube statusa.


Prenesi ppt "PRIJAVA, ODDAJA IN ZAGOVOR DIPLOMSKEGA DELA"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google