Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Beseda življenja Marec 2009.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Beseda življenja Marec 2009."— Zapis predstavitve:

1 Beseda življenja Marec 2009

2 “Kar koli boste prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal ” (Jn 16,23)

3 Najbolj nesmiseln prizor, ki ga lahko opazuješ na tem svetu, je tale: z ene strani živijo na njem zbegani ljudje, ki vedno nekaj iščejo in v neizogibnih življenjskih preizkušnjah čutijo bridkost stiske, hrepenijo po pomoči in se čutijo sirote, z druge strani pa biva Bog, Oče vseh, ki ne želi ničesar bolj, kakor da bi s svojo vsemogočnostjo uslišal želje in potrebe svojih otrok.

4 Kakor praznina, ki kliče po polnosti
Kakor praznina, ki kliče po polnosti. In kakor polnost, ki kliče praznino. A srečata se ne.

5 Svoboda, s katero je človek obdarjen, lahko napravi tudi to škodo.
A Bog ne neha biti ljubezen za tiste, ki ga priznavajo. Poslušaj, kaj pravi Jezus:

6 “Kar koli boste prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal.” (Jn 16,23)

7 Tu razmišljaš o eni tistih Jezusovih besed, ki so polne obljub in jih Jezus od časa do časa ponavlja v evangeliju. Z njimi te uči, z različnimi poudarki in pojasnili, kako boš dobil tisto, kar potrebuješ.

8 Samo Bog lahko govori tako. Njegove možnosti so brezmejne
Samo Bog lahko govori tako. Njegove možnosti so brezmejne Vse milosti so v njegovi môči – zemeljske in duhovne, mogoče in nemogoče.

9 Če imaš kaj vere, bi ti morale te tri kratke besede nadeti krila.
A dobro poslušaj. Jezus ti svetuje, “kako” moraš priti pred Očeta s svojo prošnjo. “V mojem imenu,” pravi. Če imaš kaj vere, bi ti morale te tri kratke besede nadeti krila.

10 Poglej, Jezus, ki je živel med nami, ve za naše, za tvoje neskončne potrebe in skrbi za nas. In kar zadeva molitev, se je sam postavil med nas in Očeta, kakor bi ti rekel:

11 “Pojdi k Očetu v mojem imenu in ga prosi to, potem to in še to
“Pojdi k Očetu v mojem imenu in ga prosi to, potem to in še to.” Jezus ve, da mu Oče ne more odreči. Saj je njegov Sin in Bog.

12 Ko greš k Očetu v Kristusovem imenu, imaš le vlogo poslanca.
K Očetu ne greš v svojem imenu, ampak v Kristusovem Se spominjaš pregovora: “Poslanca ne skrbi tisto, kar nosi.” Ko greš k Očetu v Kristusovem imenu, imaš le vlogo poslanca. Zadeve se urejajo med obema glavnima udeležencema.

13 Tako molijo številni kristjani, ki bi ti lahko potrdili neštete milosti, ki so jih prejeli. Te milosti vsak dan razodevajo, da nad njimi čuje pazljivi in ljubeznivi Bog Oče.

14 “Kar koli boste prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal.” (Jn 16,23)

15 Tu pa mi boš lahko odgovoril: “Saj sem prosil in prosil v Kristusovem imenu, pa nisem dobil.”

16 Lahko je res. Že prej sem ti rekla, da Jezus vabi, naj prosimo, tudi na drugih mestih v evangeliju, in to še bolje razloži, kar ti je morda ušlo.

17 Pravi na primer, da prejme tisti, ki “ostaja” v Njem, to pomeni v Njegovi volji. (…)

18 Lahko pa se zgodi, da prosiš kakšno stvar, ki se ne sklada z Božjim načrtom s teboj in za katero Bog ne vidi, da bi bila koristna za tvoje življenje na tej zemlji ali v drugem življenju, ali misli, da je tista stvar naravnost škodljiva.

19 Kako naj bi te Bog, ki je tvoj Oče, v teh primerih uslišal
Kako naj bi te Bog, ki je tvoj Oče, v teh primerih uslišal? Prevaral bi te. Tega pa nikdar ne bo storil.

20 Tedaj bo koristno, da se pred molitvijo spraviš z Njim v soglasje in mu rečeš: “Oče, to bi te prosil v Jezusovem imenu, če se ti zdi, da je prav.”

21 “Kar koli boste prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal.” (Jn 16,23)
In če bo milost, za katero si prosil, v soglasju z načrtom, ki si ga je Bog v svoji ljubezni zate zamislil, se bodo uresničile besede: “Kar koli boste prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal.” (Jn 16,23)

22 Lahko pa prosiš za milosti, nimaš pa najmanjšega namena, da bi prilagodil svoje življenje tistemu, kar zahteva Bog. Se ti zdi, da bi bilo – tudi v tem primeru – prav, da bi te Bog uslišal?

23 Če boš storil tako, boš prejel vsako stvar.
On ti noče dati samo kakega daru, hoče ti dati polno srečo In to dobimo, če skušamo živeti po Božjih zapovedih, po njegovih besedah. Ni dovolj, da nanje le mislimo, če o njih zgolj razmišljamo, treba jih je živeti. Če boš storil tako, boš prejel vsako stvar.

24 Za sklep: hočeš prejeti milosti?
Prosi kar koli, v Kristusovem imenu, a še prej bodi pozoren na Njegovo voljo in se odloči, da boš pokoren Božjim postavam.

25 Bog je presrečen, če lahko daje milosti
Bog je presrečen, če lahko daje milosti. Vendar mu največkrat mi sami zapremo roke.

26 “Kar koli boste prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal.”
“Beseda življenja”, mesečnik Gibanja fokolarov Besedilo: Chiara Lubich, november Grafična izvedba Anna Lollo v sodelovanju z don Placido D’Omina (Sicilia - Italia)


Prenesi ppt "Beseda življenja Marec 2009."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google