Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

SODBA NAD BABILONOM Nauk 12 , 23. marec 2019.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "SODBA NAD BABILONOM Nauk 12 , 23. marec 2019."— Zapis predstavitve:

1 SODBA NAD BABILONOM Nauk 12 , 23. marec 2019

2 Zveza verstev, znana kot velika vlačuga Babilon.
V zadnjih trenutkih zemlje bodo obstajale tri glavne skupine ali zveze: Zveza verstev, znana kot velika vlačuga Babilon. Zveza političnih sil, znana kot kralji zemlje, sedem glav ali deset rogov. Zveza Božjih služabnikov, znana kot zapečateni, ali ostanek. Ti so bili poklicani, so izvoljeni in zvesti. Razodetje 17 razkriva identiteto teh zvez in zagotavlja, da bo Kristus in njegovo zvesto ljudstvo zmagalo (Raz 17,14). Babilon in njegovi zavezniki. Raz 17,1-2 Babilon in škrlatna zver. Raz 17,3-7 Škrlatna zver: Bila je, a je ni in se bo vzdignila. Raz 17,8 Sedem glav. Raz 17,9-11 Deset rogov. Raz 17,12-18 Kristusova zmaga. Raz 17,14

3 BABILON IN NJENI ZAVEZNIKI Kaj predstavlja žena Babilon?
“Z njo so se vlačugali kralji zemlje, prebivalci zemlje pa so se upijanjali z vinom njenega vlačugarstva.“ (Raz 17,2 SSP) Kaj predstavlja žena Babilon? Žena v Razodetju 12 predstavlja čisto in resnicoljubno Božjo cerkev. Babilon pa predstavlja lažno in odpadlo cerkev v času konca. Ta cerkev je zveza številnih cerkva. Kdo so njeni zavezniki? Glede na 1., 2. in 15. vrstico gre za množice, ki so razdeljene v dve skupini: Kralji zemlje. Politični voditelji, ki bodo podpirali Babilon s politično-verskimi zakoni. Prebivalci zemlje. Tisti, ki so upijanjeni z lažnimi babilonskimi nauki ter častijo zver in njeno podobo.

4 “Mnoge protestantske cerkve se ravnajo po rimskem zgledu nedovoljenih zvez s kralji zemlje. Državne cerkve to delajo s svojim razmerjem do posvetnih oblasti, druge verske skupnosti pa s tem, ker si prizadevajo za naklonjenost sveta. Izraz Babilon - zmeda - se lahko upravičeno uporabi za te verske skupnosti, ker trdijo, da svoj nauk jemljejo iz Svetega pisma, a vendar so razdeljene v mnogo ločin, ki se druga od druge zelo razlikujejo v verovanjih in teorijah.“ E. G. W. (Veliki boj med Kristusom in Satanom, str. 274)

5 BABILON IN ŠKRLATNA ZVER
“Angel me je odnesel v Duhu v puščavo. Tam sem videl žensko, kako je sedela na škrlatni zvéri, ki je bila popisana z bogokletnimi imeni in je imela sedem glav in deset rogov.” (Raz 17,3 SSP) Babilon predstavlja versko, zver pa politično moč. V nasprotju s preteklostjo bomo na koncu časa brez težav ločili med verskimi in političnimi silami. Babilon sedi na zveri, kar pomeni, da bo verski sistem nadzoroval politiko in jo bo znova izkoristil, da jo upijani s krvjo svetih. Babilon poskuša nadomestiti velikega duhovnika z obleko iz bagra in škrlata, dragimi kamni in napisom na čelu (2 Mz 28). VERSKA MOČ POLITČNA MOČ

6 BILA JE, A JE NI IN SE BO VZDIGNILA
“Zver, ki si jo videl, je bila, a je ni, vzdignila se bo iz brezna, a pojde v pogubo. Prebivalci zemlje, katerih ime vse od začetka sveta ni vpisano v knjigo življenja, se bodo začudili, ko bodo videli, da je zver bila, pa je ni, in da bo prišla.” (Raz 17,8 SSP) Ta zver ima sedem glav in deset rogov tako kakor zmaj in zver iz morja. Satan upravlja s to zverjo, ki predstavlja vse sile, ki so v preteklosti zatirale Božje ljudstvo. Trdi, da je enaka Bogu, “ki je, ki je bil in ki pride“ (Raz 1,8 SSP), vendar malo drugačna: “Je bila”. Vključuje glave, ki so obstajale v preteklosti, v Janezovem času in vse do leta 1798. “Je ni”. Bila je smrtno ranjena. “Vzdignila se bo”. Nazaj bo dobila svojo moč.

7 SEDEM GLAV “In je tudi sedem kraljev. Pet jih je padlo, eden je, drugi še ni prišel. Ko pa pride, bo smel ostati le malo časa.” (Raz 17,9.10 SSP) Zver se najprej enači z Rimom, mestom s sedmimi gorami (Raz 17,9), vendar je v 10. vrstici dodana druga razlaga. Šesti “kralj” “je”. Gre za Rim (četrta zver iz Dan 7 in rog v Dan 8). Zato pet kraljev, ki “so padli”, predstavlja: Egipt (prvo kraljestvo, ki je zatiralo Božje ljudstvo), Asirijo, Babilon, Medo-Perzijo in Grčijo. Zver je osmi kralj (papeštvo, katerega smrtna rana je ozdravljena). Zadnji kralj bo združil vse politične sile, da bi dosegel cilje Babilona.

8 DESET ROGOV “Deseteri rogovi, ki si jih videl, in zver, ti bodo vlačugo sovražili: opustošili jo bodo in slekli, požrli njeno meso in jo sežgali v ognju.“ (Raz 17,16 SSP) Ti rogovi so povezani s padcem Babilona in igrajo pomembno vlogo v tistem trenutku (Raz 17,16.17). Svojo vlogo odigrajo v času nadlog in brez dvoma predstavljajo kralje zemlje (Raz 17,18). Prvotno podpirajo vlačugo Babilon v njenem boju proti Božjemu ljudstvu, vendar jo nazadnje sovražijo in jo zapustijo med 5. in 6. nadlogo (Raz 17,16). Kaznujejo jo tako, kakor je bila kaznovana duhovnikova hči, če se je oskrunila z vlačuganjem (3 Mz 21,9). Tri satanske sile jih prepričajo, da se znova borijo proti Kristusu in njegovemu ljudstvu (Raz 17,17).

9 KRISTUSOVA ZMAGA “Ti se bodo bojevali z Jagnjetom, a Jagnje jih bo premagalo, ker je Gospod gospodov in Kralj kraljev, in z njim vred tisti, ki so poklicani, izvoljeni in zvesti.” (Raz 17,14 SSP) Tik pred koncem bo Bog še enkrat pozval svoje ljudstvo, naj izide iz Babilona in zavrne znamenje zveri. Tisti, ki bodo sprejeli to sporočilo in ostali zvesti Kristusu, so poklicani, izvoljeni in zvesti. Naša zmaga je zagotovljena, ker se Jagnje bori za nas. Zakaj je tako pomembno biti čist in zvest sporočilu, ki nam ga je dal Bog?

10 “Vedno bi morali imeti pred očmi dejstvo, da imamo malo časa
“Vedno bi morali imeti pred očmi dejstvo, da imamo malo časa. Krivice se množijo na vsakem koraku. Pravični predstavljajo luč na svetu in po njih Bog razodeva svojo slavo svetu. Vedno imejte pred očmi pomembne dogodke v prihodnosti – polaganje računov na sodbi in Kristusov prihod. Ti in tvoja družina se morata pripraviti na ta dan.” E. G. W. (This Day With God, 9. november)


Prenesi ppt "SODBA NAD BABILONOM Nauk 12 , 23. marec 2019."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google