Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Vaba za lisice je sestavljena iz zunanjega rjavkastega ovoja in kapsule s cepivom. Kapsula s cepivom je v nedotaknjeni vabi skrita v rjavem ovoju. Če je.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Vaba za lisice je sestavljena iz zunanjega rjavkastega ovoja in kapsule s cepivom. Kapsula s cepivom je v nedotaknjeni vabi skrita v rjavem ovoju. Če je."— Zapis predstavitve:

1 Vaba za lisice je sestavljena iz zunanjega rjavkastega ovoja in kapsule s cepivom. Kapsula s cepivom je v nedotaknjeni vabi skrita v rjavem ovoju. Če je rjavi ovoj že pojedla kakšna žival (npr. pes) ali pa je razpadel pod vplivom vremena, lahko najdemo tudi samo kapsulo s cepivom – polno ali predrto. Vabe se ne smemo dotikati brez ustrezne zaščite! Otroci naj se vab sploh ne dotikajo in naj o najdbi obvestijo odraslo osebo.

2 Pomembno: Ne dotikajte se nastavljenih vab za lisice! O tem poučite tudi otroke/starše! Če najdete vabo na svojem dvorišču ali vrtu, jo odrasla oseba prime z vrečko in odvrže v najbližji grm ali v smeti. Otrok naj o najdbi vabe obvesti odraslo osebo. Če je prišla vsebina vabe v stik s sluznico ali svežo rano, to mesto dobro sperite in umijte z milom. Tudi če na rokah ni vidnih ran, jih ob stiku z vsebino vabe dobro umijte z vodo in milom. Ker se vsak stik z vabo obravnava kot ugriz stekle živali, nemudoma pokličite antirabično ambulanto na območnem ZZV (za Ljubljano in okolico tel. 01/ ) Prepovedano je prosto gibanje psov na javnih mestih!

3 Cepljenje lisic proti steklini
akcija cepljenja lisic potek dvakrat letno: spomladi (maj-junij) in jeseni (oktober-november) vabe odmetavajo z letali, v bližini naselij ročno


Prenesi ppt "Vaba za lisice je sestavljena iz zunanjega rjavkastega ovoja in kapsule s cepivom. Kapsula s cepivom je v nedotaknjeni vabi skrita v rjavem ovoju. Če je."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google