Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

 LOGOTIP.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: " LOGOTIP."— Zapis predstavitve:

1  LOGOTIP

2 KAJ JE LOGOTIP? Lógotíp je grafični element, ki označuje neki produkt ali podjetje in je sestavljen iz črk. Rečemo mu tudi besedni znak. Primer: Angleški izraz logo prevajamo z besedo znak, ne logotip. Znak je lahko slikovni, besedni ali kombinacija.

3 KAJ JE LOGOTIP? Logotip je vizualna reprezentacija podjetja ali organizacije. Simbol, monogram, znak, znamka ali katerakoli druga oblika, ki je oblikovana za lažjo in gotovo prepoznavnost podjetja med potencialnim občinstvom. Za te namene pridejo v poštev predvsem slikovni logotipi.

4 Primer slikovni in kombiniran logotip
Slikovni ( npr. logotip skupine Slon in Sadež) ali kombinirani logotip

5 Kratka zgodovina Oblikovanje logotipa ima tako dolgo zgodovino, kot je dolga evropska civilizacija.

6 Kratka zgodovina Stari grki so uporabljali simbole, ki so bili sestavljeni iz ene ali več črk njihove pisave. Po navadi so predstavljale začetnice imena neke osebe ali kraja in so jih uporabljali za označitev pripomočkov, stvari ali pa državnih simbolov. Zgodnji grški kovanci so po navadi nosili logo kralja ali kraja od koder so izhajali.

7 Kratka zgodovina Trgovci v 13. stoletju so logo uporabljali kot zaščitni znak za svoje blago. Ti primerki loga vključujejo dizajn z označbami dvorcev, kovačev in plemstva. V 18. stoletju je že skoraj vsak trgovec imel svoj zaščitni znak ali pečat - logotip.

8 Kratka zgodovina Industrijska revolucija je povzročila dramatično povečanje pomena in vrednosti zaščitnih znakov. V 50-ih letih 20. stoletja se je z rastjo velikih korporacij povečala tudi pomembnost in razpoznavnost simbolov, ki sedaj lahko že s svojim pojavljanjem uspešno promovira določeno podjetje.

9 Pomembnost logotipa V današnjem svetu je logotip postal eden od obrazov podjetja. Večinski del potencialne publike je postal zelo odziven na logotipe in njihove pomene. Zaradi današnje zasičenosti ponudbe izdelkov in storitev mora biti izdelava logotipa zelo premišljena, kajti le tako se lahko neko podjetje na trgu še bolj izpostavi pred konkurenco.

10 Pomembnost logotipa Logotip na ljudsko miselnost deluje sprožilno, saj vas v podzavesti lahko spomni na neko preteklo izkušnjo.  Logotip je sam po sebi najlažja pot za promocijo nekega posla. Opisuje podjetje, brez dolge razlage. Dobro izdelani logotip bo pomagal podjetju povečati vidnost, kar pa se bo seveda poznalo tudi na končni prodaji.

11 Kaj je pomembno za dober logotip?
Ne sme biti preveč kričeč in ne sme vključevati preveč informacij. To lahko namreč na kupce vpliva negativno. Kompleksen dizajn, ki predstavlja vse vidike posla s pomočjo ubesedenih prednosti je super, toda to nima veze z logotipom. Logotip in njegov namen morata biti razpoznavna takoj!

12 Kaj je pomembno za dober logotip?
Glede na to, da logotip uporabljamo povsod kjer se pojavlja ime podjetja (tiskovine, internet,...), je priporočeno, da ta ni preveč bogato opremljen z ilustracijami in barvami. Kot takega ga namreč ni možno uporabljati povsod, v vseh aplikacijah celostne podobe.

13 Kaj je pomembno za dober logotip?
Dizajn logotipa podjetja, bi zato da bi izstopal iz povprečja, moral biti unikaten. Z uporabo enostavnih modnih stilov za logotip, se odmaka od prvotnega namena loga. Logo je torej zelo pomemben del pri ustanavljanju podjetja, saj ga bodo ljudje tako lažje prepoznali.


Prenesi ppt " LOGOTIP."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google