Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Področje delovanja družbe VinKom.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Področje delovanja družbe VinKom."— Zapis predstavitve:

1 Področje delovanja družbe VinKom. www.vinkom.si www.beyou.si

2 Problemi, ki danes pestijo človeštvo, se zdijo težki in skorajda nerešljivi;
- vojne, - terorizem, - obsežna revščina, - lakota, - nevarne bolezni, - skrajno negotove gospodarske razmere, - brezposelnost, velikanske socialne razlike, - pogoste vremenske in ekološke katastrofe.

3

4 Ali ste vedeli, da: - kar 71 % ljudi, ki delajo v velikih podjetjih ali institucijah ocenjuje, da živijo stresno življenje - kar 73 % vprašanih je imelo motnje dihanja, spanja, glavobole, migrena, bolečine v križu, vratu, ramenih spremembe na koži

5 Ali ste vedeli, da: pogosto in vedno je pod stresom 53,5 odstotka učiteljev in 28 odstotkov strokovnih delavk v vrtcu strokovne delavke, ki so pod stresom, so bistveno manj učinkovite na področjih pedagoškega dela kot strokovne delavke, ki niso pod stresom

6 Ali ste vedeli, da: - med 28 državami članicami je Slovenija po »pesimizmu« na šestem mestu in posledično po izdajanju antidepresivov Po predvidevanju Svetovne zdravstvene organizacije bo depresija do leta 2020 na drugem mestu med vzroki obolevnosti, do leta 2030 pa najpomembnejši dejavnik, ki bo prispeval k bremenu bolezni.

7 Zadnja Gallupova raziskava je pokazala, da je odstotek (ne)zavzetih zaposlenih v povprečju sledeč:
- zavzeti zaposleni – 28% - nezavzeti zaposleni – 54% - aktivno nezavzeti zaposleni – 17%

8 Za uspešen razvoj in doseganje ciljev je potrebna notranja motivacija.
Brez te motivacije zaposleni z stagniranjem delajo pač tisto »kar morajo«. To povzroča, da sami sebe ne cenijo, imajo slabo samopodobo in dopuščajo razvoj negativnih čustev: - jeze, - zavisti, - ljubosumja, - strahu.

9 Dokazano je, da negativna čustva pripeljejo do depresij in različnih bolezni.
Da STRES škoduje zdravju to vemo vsi, da pa stres pogosto izvira iz naše notranjosti in si ga ustvarimo sami, pa žal ni več tako splošno znano. Družbe se ne da spremeniti, spremeniti se moramo posamezniki!

10 POZNAMO VZROK … - zaradi napačnega vrednotenja poklicev v sodobnem gospodarskem in širšem družbenem sistemu smo priče številnim negativnim pojavom - zaradi iluzije o boljših zaslužkih, lažjem delu in celo večvrednosti nekaterih poklicev, smo se odločali za »modne« študijske usmeritve, ki nam kasneje niso izpolnila pričakovanja

11 POZNAMO REŠITEV … Vsak človek je pomemben člen organiziranega EKO sistema. Naša odgovornost je, da najdemo svojo funkcijo v tej celoti. Vsako delo je spoštovano in miselnost o več vrednosti poklicev, nas pelje v medsebojne konflikte. Ko smo skladni s seboj, smo skladni z okolico!

12 Program DELETE: • rešitev in pomoč, s katero posameznik
prepozna najpogostejše stresorje • oblikovanje strategija za odkrivanje vzrokov stresa za vsakega posameznika • krepitev čustvene inteligence ljudi in samoopazovanje • odkrivanje lastnih talentov in notranje motivacije za delovanje v okolju

13 Metoda dela: - Predavanja / posredovanja lastnih izkušenj - protistresni program DELETE / razvoj čustvenih in socialnih kompetenc Preko programa vas spremljajo coachi, osebni strategi in mentorji.

14 s svojimi unikatnimi sposobnostmi in talenti
Vsak posameznik lahko s svojimi unikatnimi sposobnostmi in talenti koristi družbi.

15 Bodi kar si, ker tega ne more nihče
bolje početi kot TI!

16 in zavedanje medsebojne odvisnosti.
S pravočasnim odkrivanjem talentov in sposobnosti se veča aktivno državljanstvo in zavedanje medsebojne odvisnosti.


Prenesi ppt "Področje delovanja družbe VinKom."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google