Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Dejavnostno naravnano učenje

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Dejavnostno naravnano učenje"— Zapis predstavitve:

1 Dejavnostno naravnano učenje
Opravi nalogo Dejavnostno naravnano učenje

2 Katere prednosti ima dejavnostno naravnano učenje ?
Dejavnostno naravnano učenje je koristno, če želimo v učnem procesu preusmeriti središče pozornosti z učitelja na učenca. Učencem omogoča, da razumejo jezik kot orodje namesto kot poseben cilj. Rezultat poučevanja ni abstraktno znanje jezika, temveč njegova uporaba v resničnem svetu.

3 Kako deluje? Pripravljalna naloga Dvigovanje zavesti
Predstavitev predmeta in naloge. Natančna predstavitev teme (učitelj) Uporaba slik, plakatov in demonstracij Ciklus naloge Uporaba ciljnega jezika in delo z njim: Aktivnosti : delo v parih, skupinsko delo Vaje : iskanje manjkajočih informacij Postopno povečevanje pomembnosti načrtovanja, poročanja in predstavitve Nadaljevalna naloga Izbor, identificiranje in klasificiranje splošnih besed in fraz Jezikovne vaje z besedami in frazami v razredu. Oblikovanje osebnih slovarčkov

4 Vzorčna vaja Vaja v parih, kjer učenca sodelujeta pri sestavljanju LEGO avtomobilov En učenec mora razlagati navodila iz priročnika, drugi pa po teh navodilih sestavlja lego kocke.. Cilj naloge je sestaviti izbrane avtomobile za to vajo.

5 Pripravljalna vaja Prepositions: above of across off after on against onto along opposite around outside as over at past before through behind to below under beneath underneath beside up between with down within in without inside near Začnite s pregledom besed, ki jih potrebujete za to vajo: predlogi na desni strani samostalniki na naslednji strani, ki opisujejo lego kocke Delajte v parih pokažite s kockami posamezne besede in kaj pomenijo . Ponavljajte to izmenično, dokler niste prepričani, da poznate vse besede in se strinjate, kaj pomenijo Da bi lažje razumeli, kako je treba postaviti posamezne kocke glede na druge, uporabite čepke kot koordinate : Na primer: belo kocko z dvema čepkoma na vrhu položite na poševno rdečo kocko z dvema čepkoma na vrhu…

6

7

8 potek naloge Preberite v lego priročniku navodila za 3 modele
Izmenično dajajte navodila in sestavljajte modele Ko so vsi modeli sestavljeni, ste nalogo opravili!

9 Post task After everyone has completed a task cycle, at least one the groups should present their work to the class. They could either redo one of the tasks they have completed already or do a new one. The class should then have a discussion on differences and similarities between how the group presenting and their own groups work. It is important to do the evaluation of the work done in order for people to become aware of the new vocabulary what they have learned in the exercise.


Prenesi ppt "Dejavnostno naravnano učenje"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google