Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

My EBSCOhost Vodnik support.ebsco.com.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "My EBSCOhost Vodnik support.ebsco.com."— Zapis predstavitve:

1 My EBSCOhost Vodnik support.ebsco.com

2 Dobrodošli v vodniku My EBSCOhost, v katerem je prikazano, kako nastaviti mapo (My EBSCOhost) in jo čim bolj prilagoditi po svoji meri. Tako lahko uporabniki razširijo uporabo rezultatov iskanja na spletnem mestu EBSCOhost tudi zunaj trenutne seje. Nastavljanje osebnega računa mape je preprosto, ustvari pa ga lahko vsak uporabnik, ki dostopa do mesta EBSCOhost.

3 Uporabniki računa My EBSCOhost lahko poleg rezultatov iskanja shranjujejo tudi slike, video posnetke, trajne povezave do iskanja, shranjena iskanja, opozorila za iskanje, opozorila za revije in spletne strani, ustvarjene z brezplačnim programom za oblikovanje strani EBSCO Page Composer. V prilagojeni mapi lahko uporabniki natisnejo, shranijo, izvozijo ali pošljejo rezultate iskanja, slike ali videe po e-pošti.

4 Znotraj mape My EBSCOhost lahko uporabniki tudi ustvarijo svoje mape po meri. Tako laže razvrstite shranjene članke med iskanjem, saj jih shranite v različne mape. Le kliknite povezavo Novo, poimenujte mapo in kliknite Shrani.

5 Vaša mapa po meri je dodana v razdelek Moje prilagoditve
Vaša mapa po meri je dodana v razdelek Moje prilagoditve. Izberite članke iz razdelka Moja mapa, kliknite Kopiraj v ali Premakni v in v spustnem seznamu izberite mapo po meri, da kopirate ali premaknete članke.

6 Ustvarite mapo My EBSCOhost, tako da kliknete povezavo Prijava
Ustvarite mapo My EBSCOhost, tako da kliknete povezavo Prijava. Kliknite povezavo Ustvari nov račun, izpolnite polja in kliknite »Pošlji«. Ko bodo vaši podatki sprejeti, boste samodejno prijavljeni kot uporabnik prilagojene mape.

7 Če po prijavi v prilagojeno mapo začnete osnovno ali napredno iskanje, lahko določene elemente s seznama rezultatov shranite v svojo mapo, tako da kliknete povezavo Dodaj v mapo na levi strani vrstice pomembnosti pri vsakem članku. Te rezultate iskanja lahko podrobneje pregledate pozneje, jih natisnete, pošljete po e-pošti ali shranite v računalnik.

8 Če kliknete povezavo Opozori/Shrani/Deli rezultate z drugimi in nato kliknete povezane izraze zraven povezave Dodaj iskanje v mapo, lahko dodate trajno povezavo do iskanja v svojo prilagojeno mapo, ki jo lahko pozneje pošljete po e-pošti, shranite ali kliknete, da zaženete iskanje, prikazani pa bodo vsi novi rezultati, ki ste jih dodali v zbirko podatkov.

9 Ko pod poljem Iskanje kliknete Zgodovina iskanja, lahko iskanja shranite in jih za uporabo pridobite pozneje. Zgodovino iskanja lahko tudi natisnete, tako da kliknete povezavo Natisni zgodovino iskanja.

10 Na strani »Podrobnosti o publikaciji« večine revij, predstavljenih v zbirki podatkov, po kateri iščete, lahko nastavite opozorilo za revijo, ki bo shranjeno v osebni mapi My EBSCOhost, dokler ga ne izbrišete. Opozorila za revije zagotavljajo samodejno obveščanje po e-pošti, ko je v zbirko podatkov dodana nova izdaja določene publikacije, zaradi česar vam ni treba nenehno preverjati, ali so v zbirki podatkov nove izdaje.

11 EBSCOhost vključuje brezplačen program za oblikovanje spletnih strani Page Composer. Omogoča ustvarjanje prilagojenih spletnih strani, ki lahko vključujejo elemente seznama rezultatov, iskalno polje, slike in ustvarjalno grafiko strani. To lahko na primer uporabite kot naloge za študente (pri objavi na drugem spletnem mestu). Program Page Composer je na voljo le v mapi My EBSCOhost, kjer so tudi shranjene strani, ustvarjene s tem orodjem.

12 V mapi My EBSCOhost je tudi uporabna funkcija za obračunavanje nazaj, ki omogoča spremljanje časa sej EBSCOhost za obračunavanje strankam. Podatke iz poročila o uporabi lahko natisnete ali pošljete po e-pošti na poljubne naslove.

13 Kadarkoli lahko kliknete povezavo Pomoč in si ogledate celotnem spletni sistem pomoči.

14 Če želite več informacij, obiščite spletno mesto za podporo EBSCO http://support.ebsco.com


Prenesi ppt "My EBSCOhost Vodnik support.ebsco.com."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google