Križ je vsak moj trenutek lahko ga sprejmem ali ne.

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
Jezusovo vstajenje.
Advertisements

CENI TISTO, KAR IMAŠ! © Pesem ptic.
Sv. Monika (mati sv. Avguština)
4. poglavje Otroci so dar.
Kako se imenuje prvi človeški par v Svetem pismu?
SEDEM ČUDES SVETA.
osupljiv in očarljiv pogled na stvarnost …
presenetljivo in očarljivo…
Moj domači kraj, varna pot v šolo
MOJIH 5 ČUTOV Klavdija Štrancar.
Avtor: Slava Jošt-Kuzman ŠC Ljubljana Knjižnica Ljubljana 2012
VZORNIKI, IDEALI , AVTORITETE
K O M B I N A T O R I K A   Obravnava posebne naloge povezane s končnimi množicami. Kompleksija je podmnožica končne množice Število elementov v kompleksiji.
Avtor: Mladi Maj ČAROBNI GOZD 4. del.
MANIFEST MOŠKIH (enkrat za vedno)
BESEDE MATERE MARGARETE.
Milijonar Rastline in živali
SATAN IN NJEGOVI ZAVEZNIKI
Spomladansko srečanje članov ŽPS
VARNA ZABAVA NA INTERNETU
Bilo je nekega dne ... Nekoč je bil otok, na katerem so živela vsa čustva in vrednote človestva: Dobra volja, Žalost, Spoznanje ... Med njimi tudi Ljubezen.
SODBA NAD BABILONOM Nauk 12 , 23. marec 2019.
Prvi izziv: EVHARISTIJA.
Ovrednotenje izvedbe ciljev
NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI
Anton Vovk Ožbe Juras.
UČENCI 2. C RAZREDA SO RAZMIŠLJALI O
Metode in tehnike reševanja problemov
ČEVLJARČEK IN NJEGOV ŠKRATEK
Vsi, ki ste žejni, vsi utrujeni, pridite k vodi, potopite srce v Mé.
ZA TEBE.
BINKOŠTI homilija d. Ferruccio prevod bojanM.
KAJETAN KOVIČ Avtor Mačka Murija in plišastega medvedka Pikija Jakoba, ki je s svojim delom zaznamoval slovensko književnost druge polovice 20. stoletja.
Maja Štante Vouk in Mojca Kastrin
Arthur Schopenhauer.
HVALNICA BOŽJI LJUBEZNI
POVRATNI SVOJILNI ZAIMEK
Gea Gračner Projektna naloga pri informatiki in zgodovini
Znamenje Ljubezni izdelal Antonio Barone; prevod: Peter Pipan; delna priredba: Aljaž vir: qumran2.net; Premišljevanja ob RV, Ljubljana 1942.
Vnos podatkov s tipkovnico
Iz knjige Po sledeh matere Margarete
Postajam bližnji Kateheze za odrasle.
PROJEKTNA NALOGA PRI PREDMETU INFORMATIKA
Invalidi.
IGRANJE RAČUNALNIŠKIH OZ. VIDEO IGER
EKOPOEZIJA – Podnebne spremembe
Češčenje sv. Blaža je med vernim ljudstvom zelo razširjeno
Molitev nedolžnega, ki ga preganjajo
Dijakinja: Mentorica:
Gostoljuben družinski dom
PADEC BERLINSKEGA ZIDU
Bog nas kliče po imenu En sam Duh razdeljuje številne darove, ki bogatijo eno samo Cerkev: je Avtor različnosti, a istočasno je Ustvarjalec enosti. Duh.
PRAVICE OTROK.
Beseda življenja Marec 2009.
Visoka pesem.
DUHOVNA IN POSVETNA MOČ CERKVE
KRŠČANSTVO.
Če zares poznaš Jezusa, potem je nemogoče, da tega ne bi želel deliti z drugimi Prosimo Gospoda, da ne bi izgubili te prenavljajoče mladosti, da ne bi.
Klic v stiski.
ZA TEBE.
 »Urno je prižigala vžigalico za vžigalico, ki so še ostale v sveženjčku, trudila se je zadržati babico; vžigalice so žarele s takim sijem, da je bilo.
KVIZ ZA UČENCE 4. IN 5. RAZREDA OSNOVNE ŠOLE
Napisala: Svetlana Makarovič Lutke: Ema Hribovšek
izkoristek Outlookovih funkcij
VEM! za kolesarje NALOGA 2. SKLOPA
Čez nekaj trenutkov boš vstopil(a) v čarobni svet…
Skupaj čez peti zlati most
I G R A STEKLENIH BISEROV
Beseda življenja Maj 2010.
Gostoljuben družinski dom
Zapis predstavitve:

Križ je vsak moj trenutek lahko ga sprejmem ali ne. Ti si ga sprejel, zdaj vem, kje najdem Te. Vstopam v Tvoje veličastvo. Vstopam v Tvoje Srce, Gospod. Sprejemam voljo Tvojo, moj križ postaja lahek, čutim, da si z menoj.

se sprašujem zakaj sploh živim. Odpreti moram vrata bolečin, Moč ni v tem da bežim, se sprašujem zakaj sploh živim. Odpreti moram vrata bolečin, ker tam me čakaš Ti. Vstopam v Tvoje veličastvo. Vstopam v Tvoje Srce, Gospod. Sprejemam voljo Tvojo, moj križ postaja lahek, čutim, da si z menoj.

Želim sprejeti svoj križ, za vsako ceno, Gospod. Saj vem, da prej ko Ti rečem da, prej se bova srečala. Vstopam v Tvoje veličastvo. Vstopam v Tvoje Srce, Gospod. Sprejemam voljo Tvojo, moj križ postaja lahek, čutim, da si z menoj.

križ

Ljudje smo zaznamovani s križem. Ne pomeni le nekaj grenkega, težkega, ampak je tudi znamenje upanja na življenje, ki je vzklilo iz Jezusove smrti. Krščenca v začetku obreda svetega krsta pokrižamo in ga s tem zaznamujemo za službo Jezusa Kristusa, s katerim bo po krstu vstopil v občestvo. Pomeni Ti si od Boga blagoslovljen. Križ nas kristjane spremlja od zibelke do groba kot znamenje ljubeče skrbi Boga za nas ljudi. V tem znamenju smo odrešeni in s tem znamenjem nam je zagotovljeno večno življenje.

Z znamenjem križa, Gospod, se pri krstu začenja popotovanje novega kristjana; znamenje križa so pri krstu naredili duhovnik, starši, botri. Kako pogosto bo od tistega trenutka narejeno znamenje križa na telesu tega otroka? Sprva bo roka odraslega človeka spremljala neizkušeno roko otroka, ki išče vrstni red. In potem, ko bo otrok zrasel, se bo naučil, kako opraviti to dejanje v najrazličnejših trenutkih.

Naredil ga bo na začetku in ob koncu maše, ko se dan začne in ko se dan konča, naredil ga bo - morda le bežno - pred kontrolno nalogo ali izpitom, mogoče ga bo naredil iz vraževerja, kakor nogometaši, preden se začne tekma.   Blagoslov v obliki križa bo prejel, kadar koli se bo udeležil krščanskega pogreba, kadar koli bo bežno vstopil v kako cerkev, da bi tam zmolil molitev, da bi prižgal svečo.

  In zmeraj, Gospod, kadar bo sam hotel z naklonjenostjo in slovesnostjo blagosloviti človeka, ki se poslavlja, bo spontano naredil prav to isto dejanje, ki govori o Tebi in o Tvoji ljubezni.

častijo Brezmadežno lurško Gospo. Zvonovi zvonijo, prelepo pojo, častijo Brezmadežno lurško Gospo. Ave, ave, ave Marija... Oziraj se lurška Marija, na nas, veselo prepevamo tebi na glas. Ave, ave, ave Marija…

Pripravila: s. Zdenka Prevolšek Fotografije: splet