Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Ovrednotenje izvedbe ciljev

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Ovrednotenje izvedbe ciljev"— Zapis predstavitve:

1 Ovrednotenje izvedbe ciljev
Pastoralno leto

2 10. Ovrednotenje izvedbe zastavljenih ciljev v pastoralnem letu 2014-2015

3 I. Duhovna poglobitev

4 Svetopisemski odlomek
Moderator prebere odlomek ali za branje zadolži enega izmed članov ŽPS. Prilika o gorčičnem zrnu in kvasu (Lk 13,18-21) Tedaj je govoril: »Čému je podobno Božje kraljestvo in čému naj ga primerjam? Podobno je gorčičnemu zrnu, ki ga je človek vzel in vsejal na svojem vrtu. Zrastlo je in se razvilo v drevo in ptice neba so gnezdile na njegovih vejah.« In spet je rekel: »Čému naj primerjam Božje kraljestvo? Podobno je kvasu, ki ga je vzela žena in ga umesila v tri merice moke, dokler se ni vse prekvasilo.«

5 Uvodno razmišljanje Moderator prebere odlomek ali za branje zadolži enega izmed članov ŽPS. Čemu je podobno Božje kraljestvo? (Lk 13,18-21) Očetovo kraljestvo je v očeh mogočnih ljudi majhna in pogubna stvarnost: seme, ki zgnije! Toda to seme prav na tak način razkrije to svojo življenjsko, spontano in posebno moč, da postane drevo. Bog uresniči svoj načrt s tistim, kar je majhno, zaničevano in nično. Gorčično zrno je malo večje od glavice bucike. Seme je nevidna, a nezaustavljiva življenjska moč; klije po svoji naravi in pokaže svojo pravo moč ravno takrat, ko umre vsa njegova življenjska zmožnost. Seme zraste le, če umre. To je njegova skrivnost: ustvari življenje po svoji smrti. Medtem ko vse ostalo po svoji smrti zgnije za vedno, seme postane drevo, cvet in sad. Smrt ga ne more premagati, ampak naredi, da je seme to, kar je: življenje, ki premaga smrt! Oznanjevanje povzroči, da ga prepoznamo v njegovi skrivnosti majhnosti-veličine, ponižnosti-poveličanja, smrti-vstajenja.

6 prepoznamo v njegovi skrivnosti majhnosti-veličine, ponižnosti-poveličanja, smrti-vstajenja. Vse dokler traja čas Božje potrpežljivosti, bo imelo odrešenje vedno poteze obličja križanega Sina človekovega, najmanjšega med vsemi. V njem, semenu, ki je vrženo proč in ki zraste ter se razvije v drevo križa, vsak človek najde prebivališče v Božji slavi: ponovno najde svoje obličje, obličje sina, ki odseva Očetovo luč. Seme, ki je vzeto, je vrženo na vrt, kvas, ki je vzet, pa je skrit. Učinkovitost kraljestva torej ni posvetna učinkovitost. Prim. Silvano Fausti, Skupnost bere Lukov evangelij, 502–505.

7 Osebno premišljevanje
10 minut Moderator pripravi toliko lističev s spodaj navedenimi vprašanji in prošnjo, kolikor je članov ŽPS in jih pred premišljevanjem razdeli članom oz. jih projicira na platno. Vsak član ŽPS si izbere dve izmed spodnjih vprašanj, ob njih v tišini ali ob umirjeni glasbi razmišlja in izreče spodnjo prošnjo: 1. Kako dogodke svojega življenja lahko povežem s priliko o gorčičnem zrnu in kvasu? 2. Kako me ob tem nagovarja misel, da učinkovitost Božjega kraljestva ni posvetna učinkovitost? 3. Ali prepoznavam, da imajo moje delo in prizadevanja resnično neminljivo vrednost, če so storjeni iz ljubezni do Boga in bližnjega, četudi sadovi na zunaj niso vidni? Gospod, prosim te, pomagaj mi, da bo moje življenje za druge kot gorčično seme, kot kvas, ki ljudi, s katerimi živim, vedno bolj vodi k Tebi.

8 II. Načrtovalno delo

9 Živa občestva Cerkve in njihovi posamezni člani bodo z novo apostolsko gorečnostjo vabili in spremljali brate in sestre k osebni veri, k osebnemu srečanju s Kristusom kot Odrešenikom človeka, da bi se drug drugemu lahko darovali v ljubezni (PiP 59).

10 S pomočjo projekcije ali razmnoženih izvodov izpolnjene tabele Pastoralni načrt župnije: Ovrednotenje izvedbe zastavljenih ciljev v pastoralnem letu 2014–2015 člani ŽPS pregledamo cilje, ki smo si jih zastavili v pastoralnem letu 2014–2015. Prva odgovorna oseba za izvedbo posameznega cilja skupaj s svojimi sodelavci poroča o poteku izvedbe posameznega cilja oz. s slednjo seznani vse člane ŽPS. Sledi refleksija o opravljenem delu. Najprej mnenje o uresničevanju posameznih zastavljenih ciljev podajo člani ožje skupine, ki je odgovorna za njegovo realizacijo (prva odgovorna oseba s svojimi sodelavci), nato pa ostali člani ŽPS. Skupaj ovrednotimo opravljeno delo in predlagamo morebitne izboljšave nadaljnjega izvajanja ciljev oz. po končani refleksiji sprejmemo ustrezne sklepe.

11

12

13 Pripravila: dr. Mojca Bertoncel, tajnica Škofijskega urada za laike Nadškofije Ljubljana


Prenesi ppt "Ovrednotenje izvedbe ciljev"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google