Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Ostali pripomočki Prva računalniška ribiška palica se je pojavila za konzolo Sega Dreamcast, nato pa se je uporaba bolj razširila. Kot pove ime, se uporablja.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Ostali pripomočki Prva računalniška ribiška palica se je pojavila za konzolo Sega Dreamcast, nato pa se je uporaba bolj razširila. Kot pove ime, se uporablja."— Zapis predstavitve:

1 Ostali pripomočki Prva računalniška ribiška palica se je pojavila za konzolo Sega Dreamcast, nato pa se je uporaba bolj razširila. Kot pove ime, se uporablja za računalniške simulacije ribarjenja. Optično iskalo gibanja zaznava premike igralčeve glave in sporoča računalniku, v katero smer naj premakne sliko na zaslonu. Omogoča nam, da sliko lažje vidimo in zato ne potrebujemo rok in to veliko poveča efektivnost. Laser za igranje: podjetje Lightico je razvilo laser, ki deluje kot tipka ali struna. Igralec z rokami prekinja žarke, elektronika v napravi pa zazna motnjo in jo pretvori v ton. Na ta pripomoček je možno igrati kot na klavir, godalo ali brenkalo. Pripomočki za slepe: pripomoček, ki slepim igralcem »prebere« sliko, omogoča igranje preprostih iger.

2 IZHODNE ENOTE tiskalnik (marjetični, iglični, laserski, na brizganje črnila, ...) zaslon (podoben televizijskemu), za prikaz pisanega besedila in slik risalnik, prvenstveno za risanje zahtevnejših barvnih slik zvočnik, za posredovanje govora ali glasbe… Multifunkcijske naprave

3 Multifunkcijske naprave
Multifunkcijske naprave omogočajo tiskanje, optično branje oziroma skeniranje in tudi kopiranje, skratka vse v enem. Tako lahko večnamenske multifunkcijske enote Epson, HP, Canon, ... brez delujočega računalnika preprosto, samostojno in hitro kopirajo v črno-beli ali barvni izvedbi. Delovanje: Avtonomno ali v povezavi z računalnikom

4 Multifunkcijske naprave
Naprava, ki vsebuje tako printer, skener, fax in kopirni stroj nam lahko prihrani ogromno denarja, kot tudi prostora. Čeprav opravljajo vse izmed zgoraj naštetih funkcij, je lahko kvaliteta le-teh na precej nizki ravni.

5 Multifunkcijske naprave
Glavne funkcije multifunkcijske naprave obsegajo: tiskanje kopiranje komuniciranje preko faksa, I-faksa komuniciranje preko a skeniranje dokumentov na ftp, direktorij na disku shranjevanje dokumentov na napravi preprosta in varna uporaba.

6

7 Multifunkcijske naprave
Če želite skener z visoko resolucijo ali fax z naprednimi značilnostmi, potem morate pred nakupom multifunkcijske naprave dobro razmisliti. Večina multifunkcijskih naprav nižjega in srednjega cenovnega razreda je precej počasna pri tiskanju, predvsem barvnih, strani.

8 Multifunkcijske naprave
Multifunkcijske naprave imajo standardno resolucijo nekje 600×600, kar je vsekakor dovolj za vsakodnevno tiskanje, vendar občutno premalo za tiskanje fotografij. Posebej pozoren je potrebno biti pri resoluciji skenereja, saj je ta pri velikih multifunkcijskih napravah precej nizka. Tako, da je pri nakupu multifunkcijske naprave potrebno upoštevati dejstvo, da večja kot je resolucija, boljše bodo fotografije.

9 Multifunkcijske naprave
Kakšna je razlika med večnamenskimi in večfunkcijskimi napravami? Pogosto je ni, čeprav so nekatere naprave, ki se prodajajo kot večfunkcijski tiskalniki, večje in so namenjene bolj uporabi na delovnih mestih.

10 Multifunkcijske naprave
Osnovni namen pri prodaji večnamenskih in večfunkcijskih modelov je, da so cenovno ugodni. Delo, za katero so bile prej potrebne tri naprave, je zdaj mogoče opraviti le z eno. Dodatna ugodnost: Za nekatere funkcije, kot je na primer fotokopiranje, ne potrebujete povezave z računalnikom.

11 Multifunkcijske naprave
Sodobna multimedijska naprava: omogoča poslušanje glasbe s CD zgoščenk, ogled DVD filmov, povezavo z internetom, pošiljanje in prejemanje e-pošte igranje on-line iger.

12 Multifunkcijske naprave - splošno
najcenejši iztis črno belih strani ima Lexmark – z pisarniškim modelom Platinum Pro905 in večjo črno kartušo lahko natisnemo črno belo stran za zgolj en cent, najdražji pa je Dell-ov tiskalnik Dell V715w , pri katerem nas stran stane kar 8,9 centa Na splošno naj bi bil med cenejšimi Kodak, med dražjimi pa Canon in Dell, ostali pa nekje vmes. Če veliko tiskamo (in to ne fotografij) se nam še vedno najbolj splača nakup laserskega tiskalnika; sploh barvnim je v zadnjih letih močno padla cena. tonerji še zdaleč niso poceni – barvni laserski tiskalnik jih potrebuje vsaj štiri!

13 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
Ogrodje za volan s sedežem stojala za volanski obroč, “avtomobilski” sedež in prostor za montažo monitorja.

14 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
Kontroler za simulacije letenja palica in krmilnik

15 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
Stol Privlačnen videz, kvalitetni materiali, predvsem pa z nekaj funkcijami, ki so bistvene za zagriženega gamerja, ki na stolu preživi lep del svojega prostega časa.

16 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
Volan

17 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
Kontroler

18 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
Slušalke z mikrofonom

19 IGRIČARSKI PRIPOMOČKI
tipkovnica podloga miška


Prenesi ppt "Ostali pripomočki Prva računalniška ribiška palica se je pojavila za konzolo Sega Dreamcast, nato pa se je uporaba bolj razširila. Kot pove ime, se uporablja."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google