Kmetija Podpečan iz Galicije Kmetija Goršek iz Frankolovega.

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
CENI TISTO, KAR IMAŠ! © Pesem ptic.
Advertisements

VARNO S SONCEM Predstavitev dela v programu v šolskem letu 2012/2013
PREDMET: Varno in zdravo okolje
BESEDILO Zvezdice bele, bele snežinke, padajo, padajo tiho z neba.
PREVENTIVNI UKREPI PRI ZASTRUPITVAH
EKOŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA
Tatjana Malgaj Celje, marec 2015
Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije KOMUNALNI ODPADKI
Ustno ocenjevanje znanja
Milijonar Rastline in živali
VRSTE RIB V NAŠIH VODAH IN VARSTVENE DOBE
Dolgoročno spremljanje uspešnosti kampanje „Naša super hrana“
1. JEDILNI LIST ZA ČLOVEKA
NAŠA HRANA, PODEŽELJE in NARAVNI VIRI PO 2021
Metode in tehnike reševanja problemov
Petra Štuhec dipl.inž.agr.ek
Alternativni pogoni vozil
Obisk kinološkega društva (v 1. in 2. razredu)
BLAGO.
BOLEZNI, POŠKODBE DIHAL, ZADUŠITEV IN OŽIVLJANJE
Maščobe v prehrani.
Novinarska konferenca 31. avgust 2010
KLARINET.
Kmetijstvo izdelala: mentor:.
KAVA.
ŠC PET SREDNJA ŠOLA POŠTE EKONOMIJE IN TELEKOMUNIKACIJE
Pomen in potenciali pametnih mest in skupnosti Blaž GOLOB Direktor, SmartIScity d.o.o. EU forum za digitalno podjetništvo.
Za pripravo zajtrka se za kuhanje ter peko uporablja energija
Ekstrem na polodprtem intervalu
Dejan Zver, direktor trženja Gorenje Surovina d.o.o.
Fotografiranje hrane Predmet: Tipografija in reprodukcija.
Kartiranje habitata.
Sektor za internacionalizacijo in tuje neposredne investicije,
NOVE OBLIKE SODELOVANJA V DOBI DIGITALNE TRANSFORMACIJE KMETIJSTVA
Mladi in kajenje.
ONESNAŽEVANJE VODA.
Case report.
ONESNAŽEVANJE ZRAKA LETALSKI PROMET.
LOČEVANJE ODPADKOV IN SKRB ZA OKOLJE
Opis delovnega postopka:
Herpes simplex.
PLESEN BIOLOGIJA- PLESEN.
Vplivi na rast populacije
Kako in zakaj? Pridi pa ti pokažem!
KANADA.
OKROGLA MIZA DPAE V SODELOVANJU S FKBV, UM IN RIS DVOREC RAKIČAN
Posvet „Kako bolje sodelovati v občini Cerknica“
Ločevanje odpadkov.
KAJ SO JEDLI RIMLJANI?.
STRUPI in PLESNI.
Najkrajše poti in Bellman-Fordov algoritem
Rimski sužnji in gladiatorji
Pripravil: Šolsko leto:
UREJENOST DELOVNEGA MESTA
 LOGOTIP.
GLAVNO SKLADIŠČE ENERGIJE
RAST ZOB IN HIGIENA USTNE VOTLINE
OSEBNA HIGIENA.
BIOTSKA RAZNOVRSTNOST V MEDIJIH
MIKROVALOVNA PEČICA predmet: Fizika.
ZAJČKI NA VRTU min IZDELAVA DIDAKTIČNE IGRE IGRALNA PLOŠČA
VETRNE ELEKTRARNE RAČUNALNIŠKA PREDSTAVITEV
NOŽNE PROTEZE.
DEJSTVA: CILJI/REZULTATI:
JEDRSKA ENERGIJA.
KVIZ ZA UČENCE 4. IN 5. RAZREDA OSNOVNE ŠOLE
Napisala: Svetlana Makarovič Lutke: Ema Hribovšek
NASTANEK KRUHA V INDUSTRIJI
PREDSTAVITEV IN IZVEDBA PREDSTAVITVE
Zapis predstavitve:

Kmetija Podpečan iz Galicije

Kmetija Goršek iz Frankolovega

Kmetija Flis iz Šempetra

Čebelarsko društvo Vojnik

Kmetija Pšaker iz Braslovč Zapri oči in ga povohaj…. Diši a ne? Kmetija Pšaker iz Braslovč

Kaj je skupnega živilom? Bila so pridelana v Sloveniji. Niso predelana, nič jim nismo odvzeli in nič dodali. Ali poznaš ta znak? https://www.youtube.com/watch?v=hBd7B7ucVKw to je naša super hrana https://www.youtube.com/watch?v=NiwB4wH5sgQ&list=PL9 6YBhEgDJSln0OQHihDUbY2ax_BiA9TU&index=5

Sadje in zelenjava  lokalnega izvora imata višjo hranilno in biološko vrednost Hrana lokalnega izvora ima zaradi primerne dozorelosti višjo biološko vrednost, zaradi krajše poti od pridelovalca do potrošnika pa imajo taka živila tudi višjo hranilno vrednost in vsebujejo manj pesticidov.

Hrana lokalnega izvora vsebuje manj konzervansov Hrana, pridelana v naši bližini, je obrana dan ali dva, preden konča na našem krožniku. Pri sadju in zelenjavi domačega izvora zaradi bližine pridelave ni treba uporabljati konzervansov, kar je pomemben dejavnik pri našem zdravju.

Tradicionalen okus Lokalna hrana je bolj zrela, sveža in polnejšega okusa. Takšna hrana je sicer lahko manj privlačnega videza in manj obstojna, vendar pa jo prepoznate po bogatem in tradicionalnem okusu, na katerega smo navajeni iz svojega otroštva.

Hrana lokalnega izvora ohranja genetsko pestrost Lokalni proizvajalci hrane vzgajajo več različnih vrst sadja in zelenjave in s tem zagotovijo daljšo žetveno sezono, boljši videz in boljši okus pridelka.

S kupovanjem hrane lokalnega porekla podpiramo lokalne pridelovalce Z nakupovanjem lokalnih pridelkov in podpiranjem lokalnih kmetovalcev podpiramo lokalno kmetijstvo, samooskrbo in okolje ter skrbimo za to, da bodo kmetije v naši skupnosti obstajale tudi v prihodnosti.

Skrbimo za naše okolje Negativne posledice daljšega prevoza so večji izpusti toplogrednih plinov in pri skladiščenju hrane nastane tudi več embalaže, ki je težko razgradljiva in je zato problematičen odpadni material.

Bonton pri mizi

Bonton pri mizi Preden sedeš za mizo si umij roke. Svoj stol pritisni kolikor mogoče k mizi. Na stolu sedimo zravnano. Jesti začnemo, ko se vsi posedejo okrog mize in si zaželijo dober tek. Ne naslanjaj komolcev na mizo in poskusi jesti čim bolj neslišno. V usta nesemo manjše grižljaje in jemo z zaprtimi usti.

Bonton pri mizi Prtiček si položimo v naročje in ga uporabljajo Hrane in pijače ne srebamo naglas. Prtiček si položimo v naročje in ga uporabljajo za brisanje ust. Pravilno uporabljamo pribor. Za mizo ne sprožamo prepirov, pogovor naj bo lahkoten in prijeten. Za seboj pospravimo krožnik, pribor in prtiček.

https://www.youtube.com/watch?v=7YvYMXNY_70