Damjan Murko.

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
Slavko Grum: DOGODEK V MESTU GOGI
Advertisements

OTROKOVE PRAVICE.
Izdelali smo 2. razred.
SREČKOKOSOVEL ŽIVLJENJE IN DELA.
EMIL NOLDE – AKVAREL „Vsaka barva v sebi nosi dušo, ki me naredi srečnega, ali pa me odbija, in ki deluje kot stimulans.“
Sabina Vlašić, mag. Ljubljana, marec 2016
K O M B I N A T O R I K A   Obravnava posebne naloge povezane s končnimi množicami. Kompleksija je podmnožica končne množice Število elementov v kompleksiji.
Michael Jackson.
Ivan cankar: podobe iz sanj
Franz Liszt Pianist Skladatelj
VLADO KRESLIN.
POLZELA SAMOPOSTREŽNA MALICA.
UČENCI 2. C RAZREDA SO RAZMIŠLJALI O
VSEŽIVLJENJSKO IZOBRAŽEVANJE – izziv za prihodnost
ZASEDBA Krist Novoselic – bas kitara ( )
Rock Rock se je začel razvijati v Ameriki in Veliki Britaniji po koncu druge svetovne vojne Sam izraz “rock and roll” se včasih nanaša na začetna obdobja.
Poročilo o delu in akcijski načrt za projekt Učenje učenja ŠC NM Srednja šola Metlika šolsko leto 2011/2012.
SOLVIT SOLVIT je sistem za pragmatično reševanje problemov, preko katerega lahko države članice s skupnimi močmi rešujejo probleme, ki nastanejo zaradi.
Criss Angel.
Ivan Cankar.
PESEM EVR VIZIJE.
THE BEATLES.
William Shakespeare.
ELVIS PRESLEY.
Coldplay.
TURIZEM V PREKMURJU.
Atomska bomba.
1.
Selena Marie Gomez.
OSNOVNI PODATKI Rojstno ime- Robert Nesta Marley
PREVZETNOST IN PRISTRANOST
Antonín Leopold Dvořák
ZABLUJENA GENERACIJA.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
OTROŠTVO * 29. avgust 1958, Indiana pevec in pisatelj pesmi
Green Day.
Claude-Oscar Monet Francoski slikar Rodil 14. novembra 1840 v Parizu
Prežihov Voranc- Lovro Kuhar
Robert Hooke.
Franz Schubert [ ].
Iacobus gallus CARNIOLUS
najbogatejša zbirka srednjeveške posvetne lirike s tristo petindvajsetimi besedili
JURIJ DALMATIN Rodil se je leta 1547 v Krškem, njegov rod pa verjetno izhaja iz Dalmacije. Imenujemo ga tudi Trubarjev naslednik Do 18 leta se je šolal.
Leonardo da Vinci.
Janko Kersnik
Jimi Hendrix.
Dr. Samo Rugelj 21. maj, 2014 NEKAJ PREMISLEKOV O VREDNOTENJU KAKOVOSTI KNJIG ZA ODRASLE NA SLOVENSKEM dr. Samo Rugelj 21. maj,
Jurij Vega Vipava, november 2007.
Johann Sebastian Bach Naredil: Mentor:.
Boštjan Gorenc- Pižama
Green Day SEMINARSKA NALOGA
GREEN DAY.
UČENKA: UČITELJ: PREDMET: GLASBA
NAPOLEON BONAPARTE 3/10-probie 7/1.
Glasbena vzgoja 8.r.
Tone Pavček “Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence.” - Tone Pavček.
Cynthia Voigt NOŽ V ŠKORNJU.
ROBERT NESTA MARLEY.
JOSIP JURČIČ: SOSEDOV SIN
Nemški inženir in konstruktor
Giuseppe Verdi.
ADOLF HITLER.
Splošna matura 2019.
Slavko Grum: DOGODEK V MESTU GOGI
Slovenija ima talent Avtor:.
˝Kraljica Rock & Rolla˝
Giacomo puccini 8.A.
O skupini -So najpopularnejši Predstavniki najnovejšega vala ameriškega punka. -Skupino Sestavljajo 5 kanadskih fantov.
1.
ŽIVLJENJE NA VRATIH HLADILNIKA
Zapis predstavitve:

Damjan Murko

BIOGRAFIJA Damjan Murko se je rodil 13. 2. 1985 v Mariboru, Mati Helena, Zapustil ga je oče, Živel je s svojim očimom in mamo kot edinec,

ŠOLANJE Najprej je obiskoval OŠ Kungota Imel je velike probleme z računanjem in branjem, Po končanem petem razredu ga je mama prepisala na OŠ Gustava Šiliha, ki je imela prilagojen program za otroke, ki se težje učijo, Po končani osnovni šoli se je vpisal na Srednjo živilsko šolo Maribor v smer Slaščičar.

NJEGOV VELIK TALENT Svoje pevske začetke je snemal na kasetofon in jih potem predvajal domačim, V osnovni šoli pa je med odmori pel svojim sošolcem pred tablo, Prvič je javno nastopil na prireditvi Živilko poje, ki jo je organizirala njegova Srednja šola.

LETO 2001 Leta 2001 je v samozaložbi izšla njegova prva CD plošča in kaseta z naslovom Poleti lastovka, CD je sestavljalo enajst skladb med njimi najbolj znane Poleti lastovka, Daj skači in Hvala ti, Uspeh CD-ja je bil ogromen, saj mu je v rekordnem času uspelo doseči srebrno naklado,

LETO 2004 Leta 2004 ga je zamikala tujina, Na povabilo slovenske agencije se je odpravil na Hrvaško zabavat slovenske in tuje turiste po hotelih ob Jadranu.

LETO 2005 Leta 2005 je izšel njegov drugi album z naslovom Srečen, ker sem moški, Isto imenska pesem na njem je požela največje uspehe, Postala je pravi hit, saj se je kar šest tednov obdržala na prvem mestu najbolj zaželenih pesmi pri nas.

LETO 2006 Nastopil je na svojem prvem festivalu: Pesem poletja, V predizboru je tekmoval s tremi skladbami Poleti lastovka, Ljubezen je lepa in zmagovalno Srečen, ker sem moški, Zmagal je s kar z 99 % vseh glasov,

Leto 2007 Leta 2007 pa se mu je odprla še ena možnost nastopanja v tujini in sicer v Nemčiji, Zabaval je priseljence iz Slovenije.

LETO 2008 3. 5. 2008 je bil za Damjana dan njegovih sanj, Poročil se je s svojo dolgoletno partnerico in zaročenko Majo, Poroka je požela veliko zanimanja medijev in širše javnosti,

ZANIMIVOSTI Damjan Murko je tožil svojega biološkega očeta zato, ker je ta rekel, da on ni njegov oče. Dobil je tožbo in 4.000€, V osnovni šoli so ga zbadali za debeluha in norca, v srednji šoli pa za isto spolno usmerjenega, Idejo za pisanje svoje knjige mu je dal Zmago Jelinčič Plemeniti, Je prvi slovenski pesnik, ki je priznal, da med nastopi nosi puder, Bil je žrtev fizičnega napada.

VIRI http://www.damjan-murko.com/index.php/biografija (4. 6. 2011). http://kvak.napovednik.com/damjan_murko (4. 6. 2011). Damjan Murko, Marjanca Scheicher, Srečen, ker sem moški, Učila International, Tržič 2009.