Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Avtor: PREDSTAVIL BOM KOVINO

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Avtor: PREDSTAVIL BOM KOVINO"— Zapis predstavitve:

1 Avtor: PREDSTAVIL BOM KOVINO
ZLATO

2 KAJ JE ZLATO Zlato je kemični element, ki ima v periodnem sistemu simbol Au (iz latinske besede aurum) in atomsko število 79. Ta mehka, svetleča se, rumena, težka, raztegljiva prehodna kovina, ki jo je lahko oblikovati, ne reagira z večino kemikalij, vendar jo napada klor in aqua regia. Kovina se večinoma pojavlja samorodna kot kepe v skalah in aluvialnih nanosih in je ena od kovljivih kovin.

3 POMEMBNE LASTNOSTI Zlato je kovinski element, ki je v enem kosu kaže rumene barve, a je lahko tudi črne, rdečkaste ali vijolične barve, če ga na tanko razdelimo. Od znanih kovin je ta najbolj kovna in obdeljiva; 1 gram je moč sploščiti na površino 1 kvadratnega metra. Ker je zlato mehko, ga pogosto zlivajo z drugimi kovinami, da pridobi trdnost.

4 ZANIMIVOSTI Svetovna poraba novega zlata proizvaja približno 50% v nakit, 40% v naložbe, in 10% v industriji. Poleg svojih razširjenih denarne in simbolne funkcije, zlato ima številne praktične uporabe v zobozdravstvu, elektronike in drugih področjih. ČE BI IMELI TRI TE KOCKE BI DOBILI PRIBLIŽNO EVROV.

5 Splošno in lastnosti Ime, znak, število. Au,Zlato,79 Kemijska vrsta
prehodne kovine Gostota, trdota 19300 kg/m3, 2,5 Izgled kovinsko rumene Lastnosti atoma Atomska teža 196,96655 a. e. m.

6 VIRI IN ZAKLJUČEK Wikipedija Gold. Wikipedija Zlato HVALA ZA POSLUH
IN UPAM DA STE SE KAJ NAUČILI


Prenesi ppt "Avtor: PREDSTAVIL BOM KOVINO"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google