Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

KemijskO in biološkO orožjE

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "KemijskO in biološkO orožjE"— Zapis predstavitve:

1 KemijskO in biološkO orožjE

2 Uvod -Kemično in biološko orožje spada med orožje za množično ubijanje. -Kadar se kemično orožje širi po zraku kot plin, se biološko orožjo širi po izstrelkih orožja. -Poškodba s kemičnim orožjem je prikazana na sliki, povzročitelji poškodb z biološkim orožjem pa so virusi, ki so nevidni. Obvezna uporaba maske pri delu z virusi Poškodba s kemičnim orožjem

3 Kemično orožje Izpusti plinov.
Kemično orožje je orožje, pri katerem se uporablja toksične lastnosti snovi za fizični ali fiziološki napad na žrtev. Kemično orožje je sestavljeno iz zelo strupenih snovi. Kitajci so začetniki kemičnega orožja. Zadostna količina strupa s človekom povzroči smrt ali pa hude in trajne poškodbe kot sta slepota ali ohromitev. Shranjevanje plinov Oprema za delo s plinom.

4 Plini, ki jih uporabljajo (zimski čas):
-VX (v zraku ostane 8 dni in ni vnetljiv) -Tabun (v zraku ostaneta 4 dni in ni vnetljiv) -Fosgen (v zraku ostaneta 4 dni in ni vnetljiv -Luzit (v zraku 1 dan in je srednje vnetljiv) -Sarin (v zraku ostane 8 ur in je srednje vnetljiv) -Cianid (v zraku ostane 2 minuti in je hitro hlapljiv)

5 Biološko orožje - Biološko orožje je vsako bojno sredstvo v obliki patogenega organizma ali njegovega toksina, namenjeno za povzročitev obolenja ali smrti. - Leta 1979 je v bivši Sovjetski zvezi, v mestu Sverdlovsk ,umrlo 66 ljudi zaradi nesreče z antraxom. V raziskovalnih ustanovah v Sverdlovsku so po nesreči izpustili spore antraxa v okolje. Predstavniki: -Antrax Butulinum toksin Črne koze -Ebola Ricin

6 HVALA ZA POZORNOST Upam , da vam je bila moja predstavite všeč in da ste se kaj novega naučili o kemičnih in bioloških orožij.

7 Viri -Wikipedija Kemična orožja: -Wikipedija Biološka orožja: -Google slike: A1ka+oro%C5%BEja&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isc h&sa=X&ei=VJ3eUqS5DsKThgf0qIGYDQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&bi w=1920&bih=955 -Infodrom:


Prenesi ppt "KemijskO in biološkO orožjE"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google