SAHAROZA.

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
RAZLIČNI DELI ORGANIZMA OPRAVLJAJO RAZLIČNE NALOGE 3. del
Advertisements

Lastnosti kisika in reakcije z drugimi elementi
PREHRANJEVALNE VERIGE
MOJIH 5 ČUTOV Klavdija Štrancar.
ŽIVA BITJA IZMENJUJEJO SNOVI Z OKOLICO IN JIH SPREMINJAJO
1. JEDILNI LIST ZA ČLOVEKA
PRAPROTI.
MORSKI PES Avtorica : Mentorica :.
POPELJITE SVOJ POSEL NA VIŠJO RAVEN !.
ESTRI.
Pozeba.
Maščobe v prehrani.
ALUMINIJ PRIDOBIVANJE.
PREHODNI ELEMENTI.
SLADKORNA BOLEZEN (diabetis mellitus)
ŽLAHTNI PLINI.
Kavčuk.
Alkohol.
Pripravil: KUBA.
Avtor: Mentor: Razred:
ŽELEZO, JEKLO IN RJAVENJE
NOSEČNOST.
ŠC PET SREDNJA ŠOLA POŠTE EKONOMIJE IN TELEKOMUNIKACIJE
AMINI.
Predstavitev za organizme
KEMIJA.
Patria y Libertad! (Domovina in svoboda!)
Silicij Simbol Si vrstno število 14 relativna atomska masa 28,0855.
Natrijev klorid Mentorici: Avtor:
Alkohol kot gorivo.
ALKOHOLI.
VITAIN E IN F.
ANATOMIJA IN FIZIOLOGIJA JETER
FERMENTACIJA.
POGOSTE SPOJINE ALKALIJSKIH ELEMENTOV
Tajska Seminarska naloga.
REPUBLIKA INDONEZIJA.
NASTANEK ATP.
ONESNAŽEVANJE VODA.
NAJPOMEMBNEJŠE KARBOKSILNE KISLINE
ŽLAHTNI PLINI PREDMET:Kemija.
KOVINE.
SVINČEV AKUMULATOR.
Latinska Amerika.
Brazilija Federativna republika Brazilija
PLESEN BIOLOGIJA- PLESEN.
NATRIJ PRIPRAVILA:.
INKONEL - zlitine na osnovi Niklja
Kako in zakaj? Pridi pa ti pokažem!
AMINI.
SAHARA Atlas:
Italijanska kuhinja/Az olasz konyha
Katja Muc, 1.a Gimnazija Šiška, 2011
Halogeni elementi in žlahtni plini
Diabetes mellitus ali sladkorna bolezen
KISIK.
ABSINT.
MORFIN.
KAJ SO JEDLI RIMLJANI?.
NOVA ZELANDIJA Avtorica: Mentor:.
Avtor: Mentor: Razred:
Antoine Laurent de Lavoisier
GLAVNO SKLADIŠČE ENERGIJE
Jamajka 1.
ALKALIJSKE KOVINE.
RAST ZOB IN HIGIENA USTNE VOTLINE
KROMPIR Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana
DEJSTVA: CILJI/REZULTATI:
Vulkani Severna Evropa.
NASTANEK KRUHA V INDUSTRIJI
Zapis predstavitve:

SAHAROZA

FORMULA SAHAROZE C12H22O11

SESTAVA Disaharid (ogljikovi hidrati) fruktoza (sadni sladkor) glukoza (grozdni sladkor)

ZNAČILNOSTI Sladkor Brezbarven in brez vonja Sladek okus Tališče 186˚C Vrelišče / Dobro topna v vodi

PRIDOBIVANJE Sladkorni trs-tropski kraji, izrežejo steblo, iztisnejo sok , izparijo vodo, po kristalizaciji samo še kristalčki , vsebnost saharoze je 15-20%) Sladkorna pesa-ekstracija soka, čiščenje soka, odstranitev nesladkornih delov in vode, kristalizacija, pridobivanje čistega sladkorja)

UPORABA Najpomembnejši ogljikov hidrat in disaharid Vsakodnevna prehrana Prehrambena industrija sladkarije

VIRI https://www.google.si/search?q=google+slike&rlz=1C1LDJZ_enSI5 09SI514&um=1&ie=UTF- 8&hl=sl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=_e2pUdfZFo2Q 4gT3zYGoDw&biw=1366&bih=667&sei=_- 2pUYHKFMqS4AS6qoGgAg#um=1&rlz=1C1LDJZ_enSI509SI514& hl=sl&tbm=isch&q=sladkorna+pesa&revid=297156664&sa=X&ei =I_WpUfCsHcWotAaN9YDAAQ&ved=0CFsQgxY&bav=on.2,or.r_q f.&bvm=bv.47244034,d.bGE&fp=5705bab18bad265&biw=1366 &bih=624&facrc=_&imgrc=Fdy6tYfNPrEXFM%3A%3B6Aq_Umq- vbeBUM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bodieko.si%252Fwp- content%252Fuploads%252F2012%252F05%252Fsladkorna- pesa.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bodieko.si%252Fsladk orna-pesa%3B588%3B392 http://www.wiener-zucker.at/index.php?id=370 http://sl.wikipedia.org/wiki/Saharoza