ŠC PET SREDNJA ŠOLA POŠTE EKONOMIJE IN TELEKOMUNIKACIJE

Slides:



Advertisements
Podobne predstavitve
Šolska prehrana IV. osnovna šola Celje.
Advertisements

PREHRANJEVALNE VERIGE
PREDMET: Varno in zdravo okolje
DRUŽINA V GRŠKI, RIMSKI IN SREDNJEVEŠKI DRUŽBI.
ŽIVA BITJA IZMENJUJEJO SNOVI Z OKOLICO IN JIH SPREMINJAJO
Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije KOMUNALNI ODPADKI
Milijonar Rastline in živali
VRSTE RIB V NAŠIH VODAH IN VARSTVENE DOBE
Lekarna Boga.
Pripravila: Alenka Kralj, prof. RP
Klavdija Štrancar.
PTICE.
ŽIVA BITJA IZMENJUJEMO SNOVI Z OKOLICO IN JIH SPREMINJAJO
1. JEDILNI LIST ZA ČLOVEKA
UČINKI SONCA.
Glive Meta Tušar.
POPELJITE SVOJ POSEL NA VIŠJO RAVEN !.
BOLEZNI, POŠKODBE DIHAL, ZADUŠITEV IN OŽIVLJANJE
Maščobe v prehrani.
SLADKORNA BOLEZEN (diabetis mellitus)
Kavčuk.
Kmetijstvo izdelala: mentor:.
Avtor: Mentor: Razred:
Vpliv alkohola in drugih mamil na delovanje živčevja
DROGE.
SRCE IN KRVNI OBTOK.
NOSEČNOST.
Za pripravo zajtrka se za kuhanje ter peko uporablja energija
Vitamin B12.
Urša Sodja, 8.b Kenguru Koala VREČARJI Vombat Tasmanski vrag.
KRATKOVIDNOST IN DALJNOVIDNOST
Bolezni v afriki.
Kemija.
ANOREKSIJA.
VITAIN E IN F.
Kit (catecea).
FERMENTACIJA.
POGOSTE SPOJINE ALKALIJSKIH ELEMENTOV
BELJAKOVINE.
VITAMINI B in C.
Voda po kemijsko Voda ali sistematično oksidan je kemijska spojina in polarna molekula, pri standardnih pogojih tekočina s kemijsko molekulsko formulo.
Brazilija Federativna republika Brazilija
PLESEN BIOLOGIJA- PLESEN.
PRAŽIVALI in SPUŽVE.
KAMPILOBAKTERIOZA Campylobacter jejuni.
Anketa o šolski prehrani 2019/2019
Kako in zakaj? Pridi pa ti pokažem!
BAZE IN KISLINE.
Ogrožene živalske in rastlinske vrste Gimnazija Vič 2003/2004.
Diabetes mellitus ali sladkorna bolezen
SAHAROZA.
ŽIVLJENJE LJUDI V ŠPANIJI
POSLEDICE NEZADOSTNE PREHRANE
Sesalci – Mammalia.
Ločevanje odpadkov.
KAJ SO JEDLI RIMLJANI?.
STRUPI in PLESNI.
SOLARIJ Somatologija.
Učinek tople grede.
Obolenja in poškodbe dihal
GALAKSIJE.
BOLEZNI ZARADI POMANJKANJA HRANILNIH SNOVI
GLAVNO SKLADIŠČE ENERGIJE
RAST ZOB IN HIGIENA USTNE VOTLINE
OSEBNA HIGIENA.
DROGE.
NOŽNE PROTEZE.
GLAVNI VZROKI ONESNAŽEVANJA
Bolezni kože Naredila:.
Zapis predstavitve:

ŠC PET SREDNJA ŠOLA POŠTE EKONOMIJE IN TELEKOMUNIKACIJE Greta Premec ŠC PET SREDNJA ŠOLA POŠTE EKONOMIJE IN TELEKOMUNIKACIJE HRANA Ime,priimek : Mentor: Kraj,leto

KAZALO Vrste hrane Zdrava hrana Umetna hrana Vitamini Alternativna prehrana Alergije na hrano Povzročanje alergije Bolezni

VRSTE HRANE: Živalska Zdrava Umetna

ZDRAVA HRANA: Zelenjava Sadje Domača hrana(krompir,meso,..)

UMETNA HRANA: Sladkarije Pomfri Ocvrt meso Sladkor Dodatki (majoneza,kečap,..)

VITAMINI: Vitamin D: je v ribjem olju, morskih ribah (sardine, losos, ..), mleku in mlečnih izdelki, mesu,... Vitamin E: je v kikirikiju, polnovrednih žitih, zeleni listnati zelenjavi, stročnicah, jajčnem rumenjaku ,... Vitamin K: je v listnati zeleni zelenjavi, brokoliju, cvetači, jogurtu, jajčnem rumenjaku, ... Vitamin C: najdemo v agrumih, jagodičju, kiviju, zeleni in listnati zelenjavi, paradižniku, meloni,..

Vitamine moramo hraniti v temnih in hladnih prostorih So v vsaki hrani Uživamo jih vsak dan

ALTERNATIVNA PREHRANA: MESOJEDCI Uživajo hrano živalskega izvora VSEJEDCI Uživajo hrano rastlinskega in živalskega izvora. LAKTO VEGETARIJANCI To so vegetarijanci, ki uživajo poleg hrane rastlinskega izvora tudi mleko in mlečne izdelke. Ne uživajo pa mesa, rib in jajc. VEGANSTVO So vegetarijanci, ki uživajo samo hrano rastlinskega izvora (čaj, živila iz žit, sadje, zelenjavo). Ne jedo kuhane in obdelane hrane. DIHARJANCITi ljudje uživajo samo vodo in določene sokove

ALERGIJA NA HRANO: Alergija je preobčutljiva Telo se preobčutljivo odzove na nenevarne snovi. Vzroki za nastanek alergij so večje onesnaževanje okolja in ogrevanje ozračja.

ŽIVILA KI NAJPOGOSTEJE POVZROČAJO ALERGIČNA OBOLENJA SO: mleko in mlečni izdelki žita in žitni izdelki meso in mesni izdelki jajca zelenjava zelišča, začimbe oreščki gobe

BOLEZEN: Sladkorna: Nepravilna prehrana Premajhne telesne teže Posledice: Kronično stanje Presnova beljakovin,maščob in ogljikovih hidratov