Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Dim Zupan, Trnovska mafija

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Dim Zupan, Trnovska mafija"— Zapis predstavitve:

1 Dim Zupan, Trnovska mafija
Predstavitev knjige Dim Zupan, Trnovska mafija

2 SLOVENSKI MLADINSKI PISATELJ
Dim Zupan SLOVENSKI MLADINSKI PISATELJ

3 Trnovska mafija

4 Bratovščina Sinjega galeba

5 BRATOVŠČINA SINJEGA GALEBA
TRNOVSKA MAFIJA BRATOVŠČINA SINJEGA GALEBA GLAVNI KNJIŽEVNI JUNAK TER VODJA SKUPINE PRIJATELJEV Žalostni Miha (Žan) Ivo PRIJATELJI V SKUPINI Tina, Metka, Nika in Maja ter Švejk, Tine in Žalostni Miha (Žan) Mihael, Franjo, Peter, Pero, Jure in Ivo KRAJ DOGAJANJA Trnovo, Ljubljana Na morju in ob morju NAJDEN “ZAKLAD“ Zaklad najdejo v rovih, zaklad pripada dvema lopovoma iz Sarajevske mafije Zaklad najdejo na otoku v votlini, zaklad pripada tihotapcem ratovščina Sinjega galeba Trnovksa mafija PRIMERJAVA

6 Naštej vsaj tri imena članov trnovske mafije!
_______________________________________________ O katerem obdobju življenja govori knjiga? A O mladosti. B O otroštvu. C O odraslosti.

7 Dim Zupan je izjavil: ,,Odrasli imajo otroke in tudi meni se je to zgodilo. Majhni otroci so precej zahtevna bitja. Pomislite, nekateri nočejo v šolo. In neprestano bi poslušali pravljice? Kje naj človek dobi toliko pravljic?'' Iz izjave ugotovi zakaj je začel pisati knjige za otroke? A Zmanjkalo mu je pravljic za njegove otroke. B Raje piše za otroke kot za odrasle. C Upošteval je prijateljev nasvet.

8 HVALA ZA VAŠO POZORNOST


Prenesi ppt "Dim Zupan, Trnovska mafija"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google