Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

SVETOVNO PRVENSTVO V ODBOJKI ZA MOŠKE 2010

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "SVETOVNO PRVENSTVO V ODBOJKI ZA MOŠKE 2010"— Zapis predstavitve:

1 SVETOVNO PRVENSTVO V ODBOJKI ZA MOŠKE 2010

2 NENAVADNI PRIMERI ZA PREKINITEV IGRE IN NJIHOVE MOREBITNE POSLEDICE
One important document and tool for SUPERVISORS. Plenty of sanctions. Aim of the sanctions, not toearn money but it seems that it is the only way for getting a better organization from the teams, based on experience for over years. At your first contact with the organizer when arriving should be to go through this document with the organizers and ask them whether they are really aware of what it means not fulfilling the requirements 2 parts, the preparation and the Main Phase. In case the organizer is not willing to follow our instructions, you could explain that in this case the sanctions will of course be applied. This might help as we are talking about tremendous amounts for non fulfillment. The CEV boa can of course ad t any time sanctions that are not included in this plan yet Remember the case of Reggio Calabria.

3 PRIMER 1 1. sodnik da znak za servis, ko igralec – menjava vstopi v prostor za menjavo blizu bočne linije. Zapisnikar ni pritisnil na sireno. Igra ni bila prekinjena, igralec začetne postave ni šel v prostor za menjavo: Postopek sodnikov: Zavrne zahtevo za menjavo; ne prekine igre Postopek igralca: Vrne se na klop za rezervne igralce Posledice: Nedovoljena zahteva, ki se vpiše v zapisnik po končani akciji.

4 PRIMER 2 1. sodnik da znak za servis. Igralec – menjava ugotovi, da je zamudil za menjavo, zato ne vstopi v prostor za menjavo. Zapisnikar vseeno sproži sireno. Igra ni prekinjena, igralec začetne postave ne gre v prostor za menjavo. Postopek sodnikov: Ne prekine igre Postopek igralca: Ostane na klopi Posledice: Ker ni bilo zahteve za menjavo, se to ne more šteti za nedovoljeno zahtevo..

5 PRIMER 3 1. sodnik da znak za servis. Igralec – menjava ugotovi, da je zamudil za menjavo, zato ne vstopi v prostor za menjavo. Zapisnikar vseeno sproži sireno. Igra je bila prekinjena. Igralec začetne postave je odšel proti prostoru za menjavo. Postopek sodnikov: Prekinitev igre; ponovitev akcije Postopek igralca: Ostane na klopi Posledice: Kljub temu, da ni bilo zahteve za menjavo, je ekipa, ki je želela menjati, povzročila prekinitev igre: ZAVLAČEVANJE

6 PRIMER 4 1. sodnik da znak za servis, hkrati pa trener pritisne sireno za Time-out (TO), ne pokaže pa znaka za TO. Igra ni bila prekinjena. Postopek sodnikov: Ne prekinja igre Postopki igralcev: Ni time-outa Posledice: Ker ni bilo zahteve, igre ni bila prekinjena. Zato ne gre niti za nedovoljeno zahtevo niti za zavlačevanje.

7 PRIMER 5 1. sodnik da znak za servis. Trener pritisne sireno za TO, ne da bi pokazal znak za TO. Igra je bila vseeno prekinjena, ker so igralci začeli odhajati proti klopem za rezervne igralce. Postopek sodnikov: Prekine igro; vpiše se sankcija; akcija se ponovi Postopek igralcev: Ni time-outa. Posledice: Kljub temu, da ni bilo pravilne zahteve za menjavo, je bila igra prekinjena. Ker je bila nepravilna zahteva trenerja povod za prekinitev, se to smatra kot ZAVLAČEVANJE in se vpiše v zapisnik.

8 PRIMER 6 1. sodnik da znak za servis. Trener pritisne sireno za TO in uporabi uradni znak z roko za TO. Igra ni bila prekinjena. Postopek sodnikov: Ne prekinja igre Postopek igralcev: Ni time-outa Posledice: Nedovoljena zahteva, ki se označi v zapisniku po koncu akcije.

9 PRIMER 7 1. sodnik da znak za servis. Trener pritisne sireno za TO in uporabi uraden znak z roko ta TO. Igra je bila prekinjena, ker so igralci odšli proti klopi za rezervne igralce. Postopek sodnikov: Prekine igro; Zavrne zahtevo za time-out; Vpiše se sankcija zavlačevanja; Akcija se ponovi Postopek igralcev: Ni time-outa Posledice: V osnovi gre za nedovoljeno zahtevo. Ker pa je ta povzročila prekinitev igre, se jo smatra za ZAVLAČEVANJE, kar se vpiše v zapisnik.

10 PRIPRAVIL: dr. Jan Rek Posredovala : Bjelić Zorica
Material je preveden in prirejen z dovoljenjem avtorjev


Prenesi ppt "SVETOVNO PRVENSTVO V ODBOJKI ZA MOŠKE 2010"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google