Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

KOT PEŠCI MORAMO UPOŠTEVATI:

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "KOT PEŠCI MORAMO UPOŠTEVATI:"— Zapis predstavitve:

1

2 KOT PEŠCI MORAMO UPOŠTEVATI:
Uporabljajmo prometne površine, namenjene hoji pešcev (pločniki, prehodi). V kolikor ni zagotovljenega pločnika, moramo hoditi ob LEVEM robu vozišča v smeri hoje. Pešec se mora vedno prepričati o varnem prečkanju ceste. Cesto prečkamo hitro in brez nepotrebnega ustavljanja. Ponoči in ob zmanjšani vidljivosti med hojo po cesti moramo nositi odsevnik na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču (odsevni trakovi, kresničke, uporaba svetilke). Učenci 1. in 2. razreda MORAJO na poti v šolo poleg odsevnika in iz nje nositi rumeno rutico. Odrasli, oz. starejši otroci, ki ob cesti spremljajo mlajše otroke, le te držijo za roko za zunanji strani, proč od ceste. Pri hoji NE UPORABLJAJMO telefona in slušalk ter smo pozorni na dogajanje okrog sebe. PRIHOD v ŠOLO in ODHOD IZ ŠOLE: Hodimo po tlakovanih poteh in po pločniku, ne po parkirišču in med vozili.

3 VOZAČI, DA BO VOŽNJA V ŠOLO IN NAZAJ VARNA IN PRIJETNA, UPOŠTEVAJTE TUDI TO:
Na avtobusno postajališče pridite nekaj minut pred odhodom avtobusa. Ko pripelje avtobus, brez prerivanja počakajte, da se avtobus USTAVI, da voznik odpre vrata in omogoči vstop. Pri čakanju na odhod avtobusa, čakajte v koloni od najmlajšega do najstarejšega. Mlajši učenci zasedate sprednje sedeže. Med vožnjo sedite, torbe odložite na tla in se pripnite z varnostnim pasom. Pri izstopanju počakajte na postajališču, da avtobus odpelje in šele nato nadaljujte svojo pot. Pri odhodu domov, se najprej pripravite učenci za prevoz Male Dole, Bovše ter kombi Arclin, Konjsko. Ko te relacije odpeljejo, se pripravite učenci za Socko, Novo Cerkev, Šmartno ter kombi Vizore, Male Dole. Kombi prevozi so organizirani za mlajše učence. Vozni redi so objavljeni na spletni strani šole. Vsi vozači, ki ste v varstvu vozačev, greste v učilnico tehnike in po dovoljenju učitelja zapustite učilnico. Na postaji upoštevate navodila učitelja.

4 NAČRT ŠOLSKIH POTI nacrt/ PROJEKTI in AKCIJE na temo prometa: Policist na obisku 1., 2., 3. razred (skupaj prehodite po varnih poteh v okolici šole), Evropski teden mobilnosti (16. – ), Pasavček (pričetek konec septembra) , Bodi preViden in varnost in varnost pešcev (od ) Bistro glavo varuje čelada ter Varno kolo Kaj veš o prometu (kolesarsko tekmovanje) – marec – maj 2020 strip Poljub po nesreči, Cesta je razred zase (tretja triada)

5


Prenesi ppt "KOT PEŠCI MORAMO UPOŠTEVATI:"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google