Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Člani tima mreže 2: Darja Pagon Sabina Jeklar Ana Krivec Pristov

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Člani tima mreže 2: Darja Pagon Sabina Jeklar Ana Krivec Pristov"— Zapis predstavitve:

1 ZBIRNIK ANKETE - sodelovanje med starši in učitelji glede na željo otrok
Člani tima mreže 2: Darja Pagon Sabina Jeklar Ana Krivec Pristov Tanja Kozel

2 1. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Da me vidijo, kako pojem, igram na triangel in plešem (ko nastopam). Da bi plesala z mamico (aktivnosti s starši). Da vidijo moje prijatelje in kako se igram, kako se igram na igralih. Da vidijo, kakšne igrače imamo. Da vidijo, da smo pridni. Da pridejo pogledat moje risbice (izdelki). Da vidijo, kako delam iglu, snežaka na šolskem dvorišču.

3 Da bi skupaj igrali nogomet na igrišču.
Da vidita, kako vrtim palico na mažoretkah. Ko pri atletiki preskakujem ovire na stadionu, tečem in skačem v daljino. Da me vidijo kako dobro telovadim, igram nogomet in dam gol. Da me vidijo v jedilnici, kako sam vzamem hrano in jo nesem na mizo ter vse pospravim. Ko se postavljamo v vrsto za kosilo in smo tihi, mirni. Da pridejo po mene, ko je konec pouka. Da bi mami in ati samo mene gledala. Da vidijo, kako delam nalogo. Da bi mi pomagali pri nalogi.

4 2. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Da bi bili v šoli uspešni. Da se ne bi dolgočasili. Da nas starši vidijo, kako napredujemo. Da pridejo po nas, če zbolimo, nas odpeljejo k zdravniku. Da nas vidijo kako ustvarjamo, koliko znamo. Da vidijo kako se obnašamo. Da so ponosni na nas. Da nas vidijo, če sodelujemo in če smo pridni. Da nas pridejo gledat, ko nastopamo. Da nas pridejo poslušat k pouku. Na razgovor k učiteljici. Pogledat moje likovne izdelke. Pridejo sodelovat na delavnico.

5 3. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Da izvedo, če sem priden, kako se učim. Da potem ubogam v šoli. Da nas opozorijo, če se tepemo. Da vidijo, kaj smo se naučili. Da vprašajo kaj je za nalogo, ko sem bolan. Ker rabim pomoč. Pridejo prej po mene, da se lahko doma še igram, gledam TV, ker sem rad doma ali če dežuje. Ko pride do prepira. Ko imam rojstni dan.

6 Če pozabim na kosilo. Če zbolim. Če imam ortodonta. Ko me je strah. Če pozabim zvezek v šoli. Da pomagajo pri delu. Da kaj kupijo. Da pridejo na uro telovadbe. Da kaj novega izvejo. Takrat, ko hočem. Nikoli. Ko posadimo kakšno rastlino. Če se kaj pokvari.

7 4. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Da izvejo ocene, če se lepo obnašam. Da vidijo našo učilnico. Da vidijo naše izdelke, kako ustvarjamo. Da se z učiteljico pogovorijo o težavah in o problemih v odnosih med učenci. Da nas pripeljejo v šolo ali pridejo iskat. Da vidijo, da nimamo igrač. Da vidijo, kaj se učimo. Da se pripravimo na ocenjevanje. Če sem bolan. Da se pogovorijo.

8 5. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Da bi me pohvalili, da bi bili ponosni name in bi jim učiteljica povedala dobre dosežke. Da bi mi pomagali rešiti težave in stiske. Da bi mi lažje doma pomagali pri šolskem delu in učenju. Če zbolim. Po pouku, ob petkih, da me peljejo domov, da bi bili več skupaj. Med poukom. Da vidijo, kako se imamo v šoli, kaj počnemo v šoli. Da jim pokažem izdelke. Da vidijo nastop.

9 6. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Če mi kdo grozi (nasilje). Kadar so spori v razredu. Če mi kaj ne gre in imam slabe ocene. Da bi me učiteljica pohvalila staršem. Ko sem priden in imam dobre ocene, ko sem uspešen. Kadar imam težave z drugimi učenci ali učitelji. Če ne delam nalog. Da bi prišli starši na začetku leta predstavit svoje delo. Da bi nas prišli gledat na predstave. Da izvejo, kaj in kdaj se bo dogajalo.

10 7. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Ob fizičnem nasilju. Ko te sošolci izločijo iz skupine in te zafrkavajo. Ob prošnji za proste dni. Ob neopravičenih izostankih. Ob težavah z učenjem. Kadar dobim dobre ocene in pohvale. Na pogovor o ocenah, za izboljšave. Podpora za slabo oceno, težave. Ob povzročitvi škode v šoli.

11 Ne želim, da pridejo v šolo.
Zaradi referata. 1x na dva meseca, da malo slišijo, kaj se dogaja. Na dva do tri mesece, da izvejo, kaj se v šoli dogaja z otrokom. Nujno na vse roditeljske sestanke, da izvejo stvari, ki se tičejo vseh (za izbirne predmete, šolo v naravi ...). Drugače nikoli, samo če kakšna učiteljica ne oceni pravično. Zaradi vpisa v srednjo šolo. Kadar je želja. Turnir v nogometu, rokometu. Da me vidijo, kako nastopam.

12 Želim si, da bi prišli takrat, ko sem bil v šoli priden. Drugače pa ne.
Kadar pozabim zvezek, športno opremo,…. – da mi to prinesejo. Dovolj 2x letno, saj mora otrok staršem sam povedati, kaj se v šoli dogaja. Če imam slabo oceno, ker mi je bilo v 6. razredu težko povedati. Dobro je bilo, da je učiteljica očetu povedala in smo razčistili. Da kaj vprašajo in da jim učiteljica pove kaj dobrega. Želim si, da mami pride v šolo, ko imam lepe ocene, saj je takrat ponosna name.

13 8. RAZRED – Zakaj in kdaj si želiš, da starši pridejo v šolo?
Da bi se kaj zmenili, kadar jih kaj zanima. Ko imam težave v šoli, ko je meni neprijetno oz. si ne upam povedati. Da izvedo kakšno oceno. Na RS in GU, na prireditve. Si ne želim, da pridejo, ker bi imel tako manj problemov. Da vidijo, kako se imam v šoli. Vseeno mi je. Da dobijo potrditev, kako mi gre v šoli. Naj pridejo na dva meseca. Naj pridejo 1x na mesec.

14 1. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Da vedo ali sem priden ali ne. Da učitelj pove, kaj moram znati. Da starši povejo, kaj doma ne znam. Da starši povejo, če sem bolan. Da povejo, če sem v šoli kaj izgubil.

15 2. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Pomagajo popraviti računalnike. Da sodelujejo na športnem dnevu. Da izdelajo sceno in kostume za igrico. Da pomagajo učitelju pri reševanju vedenjskih težav. Da starši vejo, kaj imam za DN in česa še nisem naredil.

16 3. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Ker nočejo, da se poškodujem. Nočejo, da mi v šoli ne gre. Ker me imajo radi. Da se včasih srečamo. Da se lahko česa naučimo. Za nastope. Da se zmenijo za Črmošnjice. Da starši vedo, kaj se dogaja v šoli. Ker so veliki.

17 4. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Da bi se lažje učili. Da bi se dobro razumeli. Da rešijo vedenjske in učne probleme.

18 5. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Da izvedo ocene in moje obnašanje v šoli. Da mi lahko pomagajo doma. Da vejo, če smo poredni. Da vejo, kaj znam in kaj ne. Da si učitelji in starši pomagajo. Da pomagajo pri obnašanju. Za pomoč učiteljici. Da skupaj organizirajo akcije.

19 6. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Da se bolje razumejo. Da bodo imeli dober odnos. Ker je to dobro. Da vejo, kaj delam v šoli. Da se lahko kaj dogovorijo. Da starši kaj predlagajo učiteljem. Da starši vedo, kje nam pomagati, da lažje pomagajo. Da nas spodbujajo k učenju. Da se rešijo problemi. Da sodelujejo na olimpijadi. Da so starši na tekočem. Da preverijo ali so otroci razumeli dana navodila, napotke.

20 7. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Zaradi boljšega uspeha v šoli. Reševanje vedenjskih težav. Posvetovanje s strokovnjaki šole. Seznanitev staršev z dogajanjem v šoli in iskanje skupnih rešitev. Je preveč panike s strani razrednikov. Spodbuda ob slabih ocenah. Izboljšanje medsebojnih odnosov. Naj ne sodelujejo. Da vem napake. Da se dobro razumejo in učiteljica da boljšo oceno.

21 Sodelujejo naj pri govorilnih urah in roditeljskih sestankih, drugo pa menim, da ni potrebno.
Sodelujejo naj samo pri dobrih stvareh, pri slabih pa ne. Da izvejo, kako njihov otrok sodeluje pri pouku, kakšne ima ocene (če jih še ne ve) ali veliko klepeta, moti pouk … Da najdejo skupno rešitev pri ocenah, DN … Ni potrebe po sodelovanju, razen če otrok dobi kakšno kazen, če ima slabe ocene ali če pozablja naloge. Starši naj sodelujejo z učitelji, če se otrok v šoli slabo počuti, ali če ni priden, ali ima slabe ocene.

22 Sodelujejo naj v primeru hudih problemov.
Zato, da se o otrocih pogovarjajo. Da zbližajo mnenja. Da imajo boljši kontakt in se ne kregajo. Da se pogovarjajo, kako bo otrok napredoval in da jim učitelji povedo, kaj bomo delali v naslednjih mesecih. Da lahko kaj popravijo. Ne morejo priti zaradi službe in preveč obveznosti. Za izboljšanje ocen. Da poznajo mnenje učiteljev o meni.

23 8. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Da so vsi zadovoljni. Da bi se zmenili in rešili težave. Da bi dobili nasvet glede učenja. Da izvedo ocene in obnašanje. Je prav da komunicirajo. Da bi mi pri svojem delu kaj popravili, izboljšali. Da bi pomagali pri urejanju šolskih zadev. Ker skupaj lažje naredijo kaj za razred. Da bi bili bolj povezani.

24 8. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Za usklajevanje. Da nam dajo nasvete. Da učitelji lažje upoštevajo tudi naše želje, ki jih starši bolje poznajo.

25 9. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Da so na tekočem z informacijami. Da najdejo rešitve skupaj z učitelji za težave. Da so obveščeni in skupnega mnenja. Da je efekt učenja za učence večji. Za boljše pogoje za učence. Za boljše odnose z učitelji. Da vedo, kaj počnemo učenci. Za lažje reševanje težav in opravičevanje od pouka.

26 9. RAZRED - Zakaj naj starši in učitelji sodelujejo?
Za pomembnejše dogodke – London, valeta. Da vidijo, kolikokrat sem brez DN in če ne povem za ocene. Da me učitelji pohvalijo, ko imam dobre ocene, da jih vidijo. Da bi mi zaupali, da jim povem vse. Če pride do nesporazumov glede ocene ali ravnanjem učitelja. Da se posvetujejo z učitelji glede nadaljnjega šolanja. Da se prepreči medvrstniško nasilje.


Prenesi ppt "Člani tima mreže 2: Darja Pagon Sabina Jeklar Ana Krivec Pristov"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google