Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Machu Picchu.

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "Machu Picchu."— Zapis predstavitve:

1 Machu Picchu

2 NAHAJALIŠČE IN LEGA Machu Picchu (Stara Gora po kečuansko) so dobro ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline, ki ležijo na sedlu med gorama Machu Picchu in Huayna Picchu. Leži nad reko Urubamba v sedanjem Peruju. Ima milejšo in vlažnejšo klimo, ker leži višje od deževnega gozda. Dež lahko pada kadarkoli v letu.

3

4 INKI Inki so bili ljudstvo v J Ameriki, ki so ustanovili močno državo v Andih, na ozemlju današnjih držav Peru, Čile, Bolivija, Argentina in Ekvador.

5

6 ZGODOVINA Machu Picchu je bil zgrajen okoli leta 1450, ko je inkovski imperij dosegel svoj vrhunec. Gradili naj bi ga v obdobju dveh vladarjev, Pachacutec Yupanqui in Tupac Yupanqui. Leta 1911 je zgodovinar Hiram Bingham razglasil odkritje Machu Picchuja. Do tja ga je pripeljal Pablito Alvarez, 11-letni kečuanski fantek.

7 Pachacutec Yupanqui Tupac Yupanqui

8 JUŽNA AMERIKA To je celina, ki je večinoma v južni polobli. Leži med Pacifikom in Atlantikom, v Panami pa se stika z Severno Ameriko. Zavzema večji del Latinske Amerike. Je manjša od S Amerike, Azije in Afrike, vendar večja od Evrope. Je četrta največja celina, ter peta po merilih prebivalstva. Njena največja gora je Aconcagua, ki meri 6960 m.

9

10 DRŽAVE JUŽNE AMERIKE Pod Južno Ameriko spadajo naslednje države:
Argentina Bolivija Brazilija Čile Ekvador Falklandski Otoki Francoska Gvajana Gvajana Kolumbija Paragvaj Peru Surinam Urugvaj Venezuela

11


Prenesi ppt "Machu Picchu."

Podobne predstavitve


Oglasi od Google