Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

Predstavitev se nalaga. Prosimo počakajte.

ČEVLJARČEK IN NJEGOV ŠKRATEK

Podobne predstavitve


Predstavitev na temo: "ČEVLJARČEK IN NJEGOV ŠKRATEK"— Zapis predstavitve:

1 ČEVLJARČEK IN NJEGOV ŠKRATEK
Pripravili učenci 3. in 4. razreda PB Centra Janeza Levca (enota Levstikov trg 1) pod vodstvom učiteljice Saše Mlinar, ki je prispevala zgodbo in fotografije Mentor in lutkar Boris Kononenko

2 Dedek in babica Peresnik sta živela daleč v hribih, stran od mesta
Dedek in babica Peresnik sta živela daleč v hribih, stran od mesta. Lepega dne sta ugotovila, da se morata odpraviti v mesto k čevljarju. Babici bo potrebno popraviti čevlje, dedku pa že star, a njemu ljub pas za hlače.

3 Skupaj se odpravita na pot
Skupaj se odpravita na pot. Pot je bila dolga in vijugasta, zato sta bila kar utrujena, ko sta končno prispela do čevljarjevega doma. Potrkata na vrata. Tok-tok. G. čevljar odpre vrata in dedka in babico ljubeznivo sprejme.

4 “Kaj želita?” ju vpraša. Pokažeta mu na čevlje in pas, ki sta ga hranila v torbi. “Babici se je uničil čevelj, meni pa moj najljubši pas.” pravi dedek. “Boste lahko uredili?” “Z lahkoto”, odvrne čevljarček in se veselo nasmehne.

5 Preden je čevljarček pričel z delom je pomislil: “Kaj če pokličem svojega prijatelja, ki mi bo pomagal pri delu in bom popoldan zagotovo končal!” Tako bosta dedek in babica zares zadovoljna, pomisli.

6 Lotila sta se dela. Skupaj sta šivala, kovala in z delom končala še pred zoro. Čevlji so bili kot novi, dedek pa od sedaj naprej ne bo več izgubljal hlač. Po končane delu se je škratek odpravil nazaj v skrinjico, utrujen čevljar pa je počakal na dedka in babico.

7 Zadovoljna dedek in babica plačata čevlje in pas in se odpravita nazaj v svojo hiško, daleč v hribih.


Prenesi ppt "ČEVLJARČEK IN NJEGOV ŠKRATEK"

Podobne predstavitve


Oglasi od Google